Aeroporturile europene, cu traficul de pasageri la minimul ultimilor 25 de ani, vor mai mulți bani de la guverne

Aeroporturile europene, cu traficul de pasageri la minimul ultimilor 25 de ani, vor mai mulți bani de la guverne
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 feb 2021

Operatorii europeni de aeroporturi cer mai mult sprijin financiar de la guverne pentru a face față crizei provocate de pandemia de Covid-19, după ce traficul de pasageri a coborât la minimul ultimilor 25 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aeroporturile europene au “pierdut” 1,72 miliarde de pasageri în 2020 comparativ cu traficul înregistrat în 2019.

Traficul a scăzut cu 70%, până la 728 milioane de pasageri, cel mai mic număr înregistrat după anul 1995, scrie Bloomberg, care citează date publicate de Consiliul Internațional al Aeroporturilor Europene (ACI Europe).

Traficul de pasageri pe aeroporturile Otopeni și Băneasa a scăzut cu 70% în 2020 CITEȘTE ȘI Traficul de pasageri pe aeroporturile Otopeni și Băneasa a scăzut cu 70% în 2020

Cele mai afectate au fost aeroporturile din Uniunea Europeană, din cauza piețelor interne mai mici și a restricțiilor mai stricte de călătorie.

Aeroporturile europene, cu traficul de pasageri la minimul ultimilor 25 de ani, vor mai mulți bani de la guverne

“Cu doar 728 milioane de pasageri în 2020, comparativ cu 2,4 miliarde de pasageri în anul anterior, aeroporturile europene au revenit la traficul înregistrat în 1995. Nicio industrie nu poate rezista singură la un astfel de șoc”, a comentat directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec.

Potrivit acestuia, câteva state au luat măsuri pentru sprijinirea aeroporturilor, însă, până în prezent, doar 2,2 miliarde de euro au fost alocate în acest scop în Europa, reprezentând sub 8% din veniturile pierdute de aeroporturi anul trecut.

Redresarea traficului aerian de călători este îngreunată de apariția unor noi tulpini de coronavirus și de creșterea numărului de infecții în mai multe state de pe continent, astfel că guvernele trebuie să facă mai mult pentru sprijinirea sectorului, arată ACI.

Germania pregătește un pachet de asistență financiară în valoare de 900 milioane de euro pentru aeroporturile naționale, conform unui document guvernamental consultat de Bloomberg News. Pachetul s-ar alătura unor măsuri de sprijin în valoare de câteva miliarde de euro acordate în favoarea operatorilor aerieni germani de la începutul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
aci europe
trafic pasageri aeroporturi
aeroporturi europene
sprijin financiar
covid 19
coronavirus
pandemie
ajutoare pandemie