Profitul Huawei a crescut chiar dacă veniturile au scăzut la aproape toate diviziile sale

Profitul Huawei a crescut chiar dacă veniturile au scăzut la aproape toate diviziile sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2022

Profitul net al Huawei Technologies Co Ltd a crescut cu 76% în 2021, chiar dacă veniturile au scăzut la aproape toate diviziile sale, reflectând eforturile de a reduce costurile și de a se baza pe componentele fabricate în China, în urma restricțiilor impuse de autoritățile americane, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul chinez de echipamente de telecomunicații și smartphone-uri a prezentat luni rezultatele sale anuale la o informare prezidată de directorul financiar, Meng Wanzhou, care s-a întâlnit cu presa pentru prima dată de când a fost eliberată în septembrie, după trei ani de arest la domiciliu în Canada, unde a fost acuzată de fraudă. Meng Wanzhou este cea mai mare fiică a miliardarului care a înființat compania, Ren Zhengfei.

Consumatorii din Polonia, cea mai mare economie din Europa de Est, încep să întoarcă spatele retailerilor străini care au decis să rămână în Rusia CITEȘTE ȘI Consumatorii din Polonia, cea mai mare economie din Europa de Est, încep să întoarcă spatele retailerilor străini care au decis să rămână în Rusia

În 2021, profitul net al Huawei a urcat la 113,7 miliarde de yuani (17,8 miliarde de dolari), chiar dacă anterior compania raportase un declin de 29% al veniturilor, la 636,8 miliarde de yuani. Este neclar dacă Huawei a inclus în rezultatele financiare câștigurile obținute în urma vânzării diviziei sale Honor, scrie Agerpres.

La divizia de consum, veniturile s-au înjumătățit, în timp ce la divizia de transport scăderea a fost de 7%. Divizia de soluții pentru întreprinderi a raportat un avans de 2%.

"În pofida unui declin al veniturilor în 2021, capacitatea noastră de a face profit și de a genera flux de numerar este în creștere, și suntem mult mai capabili să facem față incertitudinilor", a declarat Meng.

În decembrie, Huawei estima că va realiza în 2021 venituri de 634 miliarde de yuani, o scădere de 28,9% comparativ cu veniturile de 891,4 miliarde yuani realizate de Huawei în 2020.

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei