Proprietarul BCR negociază preluarea diviziei cehe de consumer finance a BNP Paribas

Proprietarul BCR negociază preluarea diviziei cehe de consumer finance a BNP Paribas

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 apr 2023

Proprietarul BCR, grupul austriac Erste Group Bank, poartă negocieri avansate pentru preluarea diviziei de consumer finance a BNP Paribas din Cehia, potrivit Bloomberg, care citează persoane la curent cu discuțiile.

Urmărește-ne și pe Google News

Banca franceză și Erste pun la punct ultimele detalii ale tranzacției, ce ar putea fi anunțată următoarele săptămâni, au precizat sursele menționate.

BNP Paribas caută cumpărători pentru activitățile sale de consumer finance din Europa Centrală și de Est, în cadrul eforturilor de a strânge numerar și de a se concentra pe piețele principale.

LISTA Companiile care primesc bani de la stat prin PNRR pentru producție de hidrogen verde CITEȘTE ȘI LISTA Companiile care primesc bani de la stat prin PNRR pentru producție de hidrogen verde

Grupul francez a încercat să vândă inclusiv Cetelem, divizia de consumer finance din România, însă fără succes.

După cum a anunțat Profit.ro, grupul a inițiat procedurile de sistare a operațiunilor Cetelem la începutul lunii martie, în condițiile în care nu a reușit să identifice “un partener financiar care să posede capacitatea de a defini și a asigura un viitor stabil pentru companie”.

BNP Paribas va continua să opereze pe segmentele corporate și institutional banking în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnp paribas personal finance
bnp paribas cehia
consumer finance
cetelem
sistare operatiuni cetelem
erste