Enel evaluează vânzarea unei participații majoritare la afacerile sale din domeniul stocării energiei

Enel evaluează vânzarea unei participații majoritare la afacerile sale din domeniul stocării energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2023

Grupul italian de utilități Enel evaluează vânzarea unei participații majoritare la afacerile sale din domeniul stocării energiei, o tranzacție destinată reducerii datoriilor companiei, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit surselor, Enel a primit oferte preliminare pentru un pachet de 80% din acțiunile la acest proiect, evaluat la două miliarde de euro. Conform planului, Enel ar urma să păstreze un pachet de 20% din acțiuni, pentru a asigura guvernanța la divizia sa de stocare a energiei, arată Agerpres.

GRAFIC Coinbase, cădere puternică pe bursă după informații privind o potențială anchetă SEC CITEȘTE ȘI GRAFIC Coinbase, cădere puternică pe bursă după informații privind o potențială anchetă SEC

Încheierea cu succes a unei tranzacții ar urgenta procesul de reducere a datoriilor Enel. Grupul italian a început deja să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-și reduce datoriile, care la finele anului trecut au atins un nivel record. Enel a anunțat deja că își va vinde operațiunile din România grupului grec Public Power Corp (PPC) cu suma de 1,26 miliarde de euro, în cadrul unui plan care vizează reducerea datoriilor și concentrarea pe energiile verzi.

Potrivit presei italiene, este puțin probabil ca directorul general al Enel, Francesco Starace, să fie reconfirmat în funcție pentru al patrulea mandat.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
vanzare