Șeful Societe Generale, proprietarul BRD, semnalează că ar putea restrânge unele activități în cadrul restructurării. În ultimele luni, grupul francez a semnat acorduri de vânzare pentru mai multe unități

Șeful Societe Generale, proprietarul BRD, semnalează că ar putea restrânge unele activități în cadrul restructurării. În ultimele luni, grupul francez a semnat acorduri de vânzare pentru mai multe unități
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 aug 2023

Directorul general al Societe Generale, Slawomir Krupa, a semnalat că este posibil să restrângă sau chiar să renunțe la unele activități, ca parte a unei revizuiri strategice a grupului bancar, pe care urmează să o prezinte luna viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Toate liniile de activitate ale SocGen trebuie "să aibă sens din perspectiva creării de valoare pe termen lung", a declarat Krupa în cadrul unei teleconferințe după anunțarea rezultatelor financiare, ca răspuns la o întrebare despre potențiale vânzări de active.

"Atingerea unui cost al capitalului propriu într-un mod sustenabil este o cerință de bază, pe care activitățile de afaceri din cadrul portofoliului nostru vor trebui să o îndeplinească", a adăugat Krupa, citat de Bloomberg.

ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen denunță acordul cu statul român pentru șantierul naval Mangalia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen denunță acordul cu statul român pentru șantierul naval Mangalia

Șeful SocGen nu a specificat o afacere anume care nu ar îndeplini acest standard. Analistul care a pus întrebarea evidențiase prezența SocGen în Africa și România.

Comentariile lui Krupa, care a preluat funcția la sfârșitul lunii mai, oferă mai multe detalii despre strategia de reorganizare a grupului bancar, pe care urmează să o prezinte pe 18 septembrie.

El a declarat anterior că dorește să îmbunătățească alocarea capitalului, în timp ce președintele Lorenzo Bini Smaghi a precizat că dorește ca Krupa să ridice prețul acțiunilor, în contextul în care SocGen a înregistrat cea mai slabă performanță pe bursă dintre marile bănci franceze de la criza financiară încoace.

În ultimele luni, grupul francez a semnat acorduri de vânzare pentru patru dintre unitățile sale din Africa, o a cincea unitate fiind în prezent evaluată în vederea unei potențiale vânzări.

PPF Group, care deține și PRO TV, vinde pachetul de control la afacerile telecom din Bulgaria, Ungaria, Serbia și Slovacia. Tranzacție de 2,5 miliarde euro CITEȘTE ȘI PPF Group, care deține și PRO TV, vinde pachetul de control la afacerile telecom din Bulgaria, Ungaria, Serbia și Slovacia. Tranzacție de 2,5 miliarde euro

Krupa a indicat că noua strategie va include măsuri de reducere a costurilor.

"Încercăm deja să facem tot ce putem în ceea ce privește limitarea impactului inflației, limitarea bazei noastre de costuri, însă răspunsuri mai holistice vor veni în septembrie. Dar, dacă întrebarea este dacă există loc pentru mai multă eficiență, răspunsul este da".

Societe Generale și-a majorat profitul net în România cu 24,4% la jumătatea anului, la 768 de milioane de lei, pe fondul creșterii veniturilor, mai ales a celor din dobânzi, în timp ce costul riscului s-a îmbunătățit. Soldul de credite a crescut sub inflație.

Veniturile grupului BRD Societe Generale au înregistrat o creștere de 13,4% în primul semestru față de aceeași perioadă din 2022, ajungând la 1,86 miliarde de lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
slawomir krupa
reorganizare societe generale
restructurare
vanzari active socgen
brd