Statele Unite analizează interzicerea în totalitate a aluminiului rusesc

Statele Unite analizează interzicerea în totalitate a aluminiului rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2022

Administrația Biden are în vedere interzicerea completă a aluminiului rusesc, ca răspuns la escaladarea militară a Rusiei în Ucraina, a informat Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Albă analizează o interdicție totală, prin ridicarea tarifelor la niveluri atât de punitive încât ar impune o interdicție efectivă, sau prin sancționarea United Co Rusal International PJSC, compania care produce metalul rusesc, potrivit unor persoane familiare cu luarea deciziilor, scrie News.ro.

Prăbușirea forintului obligă Ungaria să își schimbe atitudinea cu privire la aderarea la euro. Budapesta face pasul CITEȘTE ȘI Prăbușirea forintului obligă Ungaria să își schimbe atitudinea cu privire la aderarea la euro. Budapesta face pasul

Casa Albă a evitat sancționarea aluminiului rusesc la începutul invaziei ruse în Ucraina, de teamă că ar putea perturba furnizorii globali.

Dar mai sunt mai puține produse pe care SUA și aliații Ucrainei trebuie să le interzică acum, a spus Bloomberg, adăugând că discuția de la Casa Albă cu privire la interdicție au loc de mai multe săptămâni.

"Luăm în considerare întotdeauna toate opțiunile. Nu există nicio mișcare în acest sens deocamdată", a spus un oficial de la Casa Albă, pentru Reuters, ca răspuns la articolul Bloomberg.

Departamentul Trezoreriei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Atacurile rusești cu peste 100 de rachete au ucis cel puțin 26 de persoane în Ucraina, începând de luni, când președintele rus Vladimir Putin a ordonat ceea ce el a numit lovituri de represalii împotriva Ucrainei pentru explozia de pe podul care leagă Rusia de Crimeea.

Rusal, cel mai mare producător de aluminiu din lume în afara Chinei, nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
aluminiu
rusia