SUA au condus o revenire a fuziunilor și achizițiilor care părea improbabilă

SUA au condus o revenire a fuziunilor și achizițiilor care părea improbabilă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 feb 2024
Statele Unite au condus o revenire a fuziunilor și achizițiilor la nivel mondial, care părea improbabilă până recent.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Cele mai recente tranzacții, în frunte cu oferta de 35 de miliarde de dolari a Capital One Financial pentru Discover Financial Services, a dus valoarea totală tranzacțiilor globale peste pragul de 400 de milioane de dolari.
CONFIRMARE betahaus intră în România cu un hub lângă Guvern CITEȘTE ȘI CONFIRMARE betahaus intră în România cu un hub lângă Guvern

Valoarea tranzacțiilor anunțate la nivel global în acest an a ajuns la aproximativ 425 de miliarde de dolari, potrivit datelor compilate de Bloomberg - o creștere de 55% față de perioada echivalentă din 2023.

Este o veste bună după doi ani consecutivi de scădere a valorilor M&A. Sfârșitul ciclului de creștere a ratelor dobânzilor creează mai multă certitudine în jurul evaluărilor, în timp ce piețele de capital în creștere oferă cumpărătorilor o putere financiară suplimentară pentru achiziții; mai mult de jumătate din cele mai mari 10 tranzacții anunțate în acest an sunt finanțate cel puțin în parte prin acțiuni.
 
Tensiunile geopolitice actuale și temerile persistente legate de recesiune înseamnă că bancherii și avocații au rămas prudenți în ceea ce privește o revenire prea bruscă, o serie de jucători de pe Wall Street indicând a doua jumătate a anului 2024 ca fiind cel mai probabil punctul de inflexiune pentru o redresare semnificativă.
Atenție - Proprietarul din Austria al BCR a schimbat recomandarea pentru titlurile Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Atenție - Proprietarul din Austria al BCR a schimbat recomandarea pentru titlurile Hidroelectrica

În schimb, piețele au înregistrat deja mai multe tranzacții evaluate la peste 10 miliarde de dolari într-o serie de sectoare, cu SUA în prima linie. Valoarea tranzacțiilor din SUA a urcat cu peste 80% de la an la an, arată datele compilate de Bloomberg, comparativ cu o creștere de aproximativ 40% în Europa și o scădere de aproximativ 14% în Asia-Pacific.

Anul acesta, compania de proiectare de cipuri Synopsys a convenit să cumpere dezvoltatorul de software Ansys pentru aproximativ 34 de miliarde de dolari în numerar și acțiuni. În sectorul resurselor naturale, Diamondback Energya ajuns la un acord de 26 de miliarde de dolari pentru a achiziționa compania Endeavor Energy Resources. Iar în domeniul serviciilor financiare, gigantul de investiții BlackRock a anunțat o achiziție de 12,5 miliarde de dolari a Global Infrastructure Partners.
viewscnt
Afla mai multe despre
m&a
fuziuni si achizitii
tranzactii 2024
piata m&a
m&a 2024