SUA: Piața muncii continuă revenirea. Șomajul coboară sub 10% pentru prima dată în 5 luni

SUA: Piața muncii continuă revenirea. Șomajul coboară sub 10% pentru prima dată în 5 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 sep 2020

Piața americană a muncii a continuat să se îmbunătățească în august, pentru a patra lună consecutivă, rata șomajului scăzând sub 10% pentru prima dată în ultimele cinci luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Economia americană a creat peste 1,37 milioane de noi locuri de muncă în august, mai puține comparativ cu luna precedentă, dar peste numărul de 1,35 milioane de joburi estimat de analiști.

Rata șomajului a scăzut cu aproape 2 puncte procentuale, de la 10,2% în iulie la 8,4%, potrivit datelor publicate de Departamentul american al Muncii vineri.

INFOGRAFIC Volumul tranzacțiilor imobiliare intră din nou pe creștere, în ciuda predicțiilor negative legate de impactul pandemiei CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Volumul tranzacțiilor imobiliare intră din nou pe creștere, în ciuda predicțiilor negative legate de impactul pandemiei

August este prima lună cu o rată a șomajului mai mică de 10%, după cinci luni în care șomajul s-a menținut peste acest prag.

Analiștii intervievați de Bloomberg estimau rata șomajului la 9,8% în august.

“Este un raport solid. Creșterea locurilor de muncă s-a temperat în ultimele luni, dar se pare că reangajările continuă. Este un pas important în direcția bună - ritmul trebuie menținut, însă va fi dificil fără stimuli fiscali”, potrivit unei note a Moody’s Analytics.

Dolarul și randamentele obligațiunilor americane pe 10 ani s-au apreciat în urma informațiilor. Acțiunile de pe Wall Street au deschis în urcare, însă au trecut ulterior pe scădere, trase în jos de companiile din tehnologie.

Deși piața muncii din cea mai mare economie mondială continuă să își revină după declinul sever provocat de blocajele create în urma restricțiilor impuse de autoritățile federale și locale, economia mai are de recuperat încă aproximativ 11,5 milioane de locuri de muncă pentru a reveni la nivelurile dinaintea izbucnirii pandemiei.

Ritmul noilor angajări va depinde de evoluția cazurilor de infectare cu Covid-19 și de modul în care autoritățile vor reuși să țină epidemia sub control, dar și de rezultatul negocierilor din Congres privind acordarea unui pachet suplimentar de stimulente financiare companiilor și populației afectate de pandemie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj sua
locuri de munca
piata muncii
someri
coronavirus