Tranzacție: Carrefour va cumpăra de la Louis Delhaize activele Cora și Match din Franța. În România, Carrefour a anunțat în primăvară achiziția magazinelor Cora

Tranzacție: Carrefour va cumpăra de la Louis Delhaize activele Cora și Match din Franța. În România, Carrefour a anunțat în primăvară achiziția magazinelor Cora
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

Carrefour, cel mai mare retailer european, a anunțat că a fost de acord să achiziționeze activele Cora și Match din Franța de la grupul belgian Louis Delhaize, tranzacția fiind evaluată la 1,05 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari), transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este prima achiziție majoră a Carrefour pe piața sa internă din ultimii peste 20 de ani, arată Agerpres.

Tata Group, care deține și Jaguar Land Rover, pe puncul de a deveni primul producător indian de iPhone CITEȘTE ȘI Tata Group, care deține și Jaguar Land Rover, pe puncul de a deveni primul producător indian de iPhone

Acordul include 55 de hipermarketuri și 77 de supermarketuri. Tranzacția ar urma să se finalizeze în vara anului viitor și va majora câștigurile pe acțiune din primul an, conform Carrefour.

"Magazinele achiziționate au o complementaritate geografică puternică cu Carrefour, în special cote de piață ridicate în estul și nordul Franței, unde Carrefour are o prezență redusă", a informat compania.

Carrefour se așteaptă la "costuri de integrare", inclusiv investiții și cheltuieli operaționale, de 200 milioane de euro în următorii doi ani.

Cora și Match au aproximativ 24.000 de angajați în Franța și operează 60 de hipermarketuri, și, respectiv, 115 supermarketuri, iar anul trecut au generat vânzări nete de 5,2 miliarde de euro (5,70 miliarde de dolari).

În aprilie 2023, Carrefour a semnat un acord cu grupul Louis Delhaize pentru preluarea activităților cora din România. Carrefour va prelua rețeaua cora din România, incluzând incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine de proximitate Cora Urban, precum și pe cei aproximativ 2.400 de angajați

Carrefour a încheiat anul 2022 cu vânzări nete de aproape 2,33 miliarde de euro în România, în creștere cu 11,3% de la 2,09 miliarde de euro în 2021. Incluzând TVA, vânzările s-au majorat cu 9%, până la 2,62 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
louis delhaize
cora