Turcia interzice unor bănci străine să parieze împotriva acțiunilor turcești

Turcia interzice unor bănci străine să parieze împotriva acțiunilor turcești
scris 6 iul 2020

Turcia a impus luni o interdicție împotriva a șase bănci străine care nu mai au voie să parieze împotriva acțiunilor turcești, o decizie care pare să contravină recentelor măsuri vizând relaxarea unor astfel de restricții, informează Bloomberg.

Într-un comunicat, operatorul bursei de la Istanbul a anunțat că băncile Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co., Merrill Lynch International, Barclays Bank Plc, Credit Suisse Group AG și Wood & Co. nu mai au voie să efectueze operațiuni de tip short-selling (vânzare în lipsă) cu acțiuni turcești timp de trei luni, scrie Agerpres.

Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, urcă la un nivel record CITEȘTE ȘI Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, urcă la un nivel record

Acest anunț vine la mai puțin de o săptămână după ce Autoritatea de Reglementare a Piețelor de Capital din Turcia a eliminat o interdicție privind vânzarea în lipsă a acțiunilor celor mai mari companii turcești listate la bursă, relaxând o restricție introdusă în luna octombrie 2019 pentru a proteja piețele de capital locale de volatilitate.

De asemenea, luna trecută, firma de clasificare a indicilor bursieri MSCI Inc. a avertizat că ar putea demara o consultare pentru a reclasifica MSCI Turkey Index la statutul de piață de frontieră în lunile următoare, "dacă nivelul de accesibilitate, deja deteriorat, al pieței de acțiuni din Turcia se va înrăutăți".

Investitorii avertizează că o astfel de reclasificare ar putea conduce la ieșiri semnificative de fonduri și la deteriorarea reputației Turciei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
actiuni