ULTIMA ORĂ Euro valorează cât dolarul, pentru prima oară din 2002

ULTIMA ORĂ Euro valorează cât dolarul, pentru prima oară din 2002
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2022

Moneda euro a scăzut cu 1,3%, ajungând la o cotație de 1.0053 dolari. Aceasta în condițiile în care, în februarie, euro se tranzacționa la 1,15 dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astăzi, însă, în jurul orei 11:50 GMT, un euro se tranzacționa pentru un dolar.

Este cel mai scăzut nivel al monedei, în raport cu dolarul american, din 2002 până în prezent, conform Bloomberg.

Euro are, astfel, valoarea dolarului - un prag pe care nu l-a mai atins din anul în care a fost pus în circulație, în urmă cu 20 de ani - afectat de un risc al unei întreruperi a aprovizionărilor rusești cu gaze naturale la adresa economiei europene.

GRAFIC Băncile au rămas pe un deficit acut de lichiditate. BNR le-a finanțat în special prin Lombard CITEȘTE ȘI GRAFIC Băncile au rămas pe un deficit acut de lichiditate. BNR le-a finanțat în special prin Lombard

Investitorii privilegiază bancnota verde, o valoare de refugiu, care s-a apreciat cu 14% de la începutul acestui an și care s-a schimbat, pentru scurt timp, la valoarea unui euro, atingând un vârf din decembrie 2020.

De mai multe luni, moneda euro este supusă la presiuni pe piețele financiare din cauza războiului din Ucraina și a măsurilor relativ limitate adoptate de Banca Centrală Europeană pentru a combate inflația ridicată.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar