Un acționar al Temenos, companie cu peste 200 de angajați în România, cere plecarea CEO-ului și explicații detaliate după acuzații privind "nereguli contabile grave"

Un acționar al Temenos, companie cu peste 200 de angajați în România, cere plecarea CEO-ului și explicații detaliate după acuzații privind "nereguli contabile grave"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 feb 2024
Investitorul activist Petrus Advisers a cerut companiei Temenos să își înlocuiască imediat CEO-ul și să abordeze acuzațiile făcute de Hindenburg Research.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Suntem de acord cu Hindenburg că CEO-ul Andreas Andreades trebuie să părăsească Temenos", au declarat Klaus Umek și Till Hufnagel de la Petrus într-o scrisoare adresată președintelui Temenos, Thibault de Tersant.
Marile bănci europene au avut anul trecut profituri record de peste 100 de miliarde de euro CITEȘTE ȘI Marile bănci europene au avut anul trecut profituri record de peste 100 de miliarde de euro

Petrus, cu sediul la Londra, deține puțin peste 2% din acțiunile furnizorului elvețian de software bancar Temenos și a cerut înlăturarea lui Andreades încă din 2022, potrivit Bloomberg.

Acțiunile companiei elvețiene s-au prăbușit cu peste 30% de când un raport al companiei de short-selling și analiză Hindenburg a susținut că există "nereguli contabile majore". 
 
Temenos a declarat, în replică, că raportul "conține inexactități factuale și erori analitice, alături de afirmații false și înșelătoare". 
 
Firma de investiții Petrus apără la rândul său compania la care este acționar, susținând că majoritatea acuzațiilor lansate Hindenburg se bazează "pe discuții prinse din auzite de la foști directori nemulțumiți ai Temenos". Cu toate acestea, firma de investiții susține că Andreades a creat o cultură care "a favorizat câștigurile pe termen scurt în detrimentul creării de valoare pe termen lung", cu achiziții prost executate care s-au adăugat la probleme.

În 2022, Temenos, pe piața locală de 31 ani, avea peste 200 de angajați în România, realizând afaceri de 61,2 milioane lei și un profit net de 2,6 milioane lei.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
temenos
petrus
hindenburg