GRAFIC Procentul companiilor europene care au raportat rezultate financiare sub așteptări, la maximul ultimilor cel puțin 4 ani

GRAFIC Procentul companiilor europene care au raportat rezultate financiare sub așteptări, la maximul ultimilor cel puțin 4 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 feb 2024
Procentul companiilor europene care au raportat rezultate financiare sub așteptări pentru al patrulea trimestru este cel mai mare din ultimii cel puțin patru ani, în condițiile în care încetinirea cererii a înăbușit rezultatele financiare, potrivit Boomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
În contextul în care aproximativ o treime dintre companiile din indicele MSCI Europe au raportat până în prezent rezultatele din ultimul trimestru al anului trecut, jucătorii din sectorul energetic, industrial și de consum au fost mult sub așteptări.

INFOGRAFICE Prețul energiei s-a înjumătățit față de cel din urmă cu un an, coborând sub cel reglementat. România, cea de-a 10-a cea mai scumpă piață spot din UE CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Prețul energiei s-a înjumătățit față de cel din urmă cu un an, coborând sub cel reglementat. România, cea de-a 10-a cea mai scumpă piață spot din UE

Procentajul ratărilor privind rezultatele a crescut în mod constant pe parcursul anului 2023. Giganții energetici Equinor și TotalEnergies au fost printre companiile care au dezamăgit.

Au existat și unele divergențe în cadrul aceluiași sector. De exemplu, rezultatele solide ale LVMH, Hermes și Richemont au fost în contrast puternic cu un avertisment de profit din partea Burberry și cu rezultatele dezamăgitoare ale Hugo Boss.
ULTIMA ORĂ Problemele de pe piața imobiliară comercială din SUA ajung în Europa. Obligațiunile unei mari bănci se prăbușesc. \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Problemele de pe piața imobiliară comercială din SUA ajung în Europa. Obligațiunile unei mari bănci se prăbușesc. "Cea mai mare criză imobiliară de la criza financiară încoace". Per ansamblu, aproximativ 53% dintre companiile din indicele MSCI Europe care au raportat până acum au ratat estimările, în timp ce puțin peste o treime au înregistrat profituri peste așteptări.
 
Acesta este cel mai mare procent de eșecuri de la începutul anului 2020, când Bloomberg Intelligence a început să monitorizeze rezultatele europene.
Etiopia a intrat în default CITEȘTE ȘI Etiopia a intrat în default

Doar 13% dintre companiile din indice care au raportat până acum au egalat așteptările analiștilor.

GRAFIC Procentul companiilor europene care au raportat rezultate financiare sub așteptări, la maximul ultimilor cel puțin 4 ani
viewscnt
Afla mai multe despre
rezultate financiare
rezultate companii
rezultate t4
profituri