Vestas va produce în Polonia palele pentru noile sale turbine eoliene uriașe

Vestas va produce în Polonia palele pentru noile sale turbine eoliene uriașe
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

Grupul danez Vestas Wind Systems A/S va construi o uzină în Polonia pentru a produce palele utilizate de noile sale turbine eoliene uriașe, un pas important în strategia companiei de a îndeplini comenzile care îi vor asigura revenirea la profitabilitate, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vestas, cel mai mare producător european de turbine eoliene, intenționează să producă palele cu o lungime de 116 metri, mai mari decât Statuia Libertății de la New York, la Szczecin, un oraș din nord-vestul Poloniei, pe o cale fluvială care se revarsă în Marea Baltică. Această locație va da companiei daneze acces facil pentru a aproviziona parcurile de centrale eoliene offshore din Polonia precum și din întreaga regiune a Mării Baltice și alte mări europene, scrie Agerpres.

Programul lung de muncă nu înseamnă mai multă productivitate CITEȘTE ȘI Programul lung de muncă nu înseamnă mai multă productivitate

"Lanțul de aprovizionare pe care îl punem acum la punct este o bază solidă pentru sectorul offshore din Europa. Dacă piața va crește, vom urma această creștere și vom adăuga noi capacități pe măsura necesităților", a declarat directorul operațional de la Vestas, Tommy Rahbek Nielsen.

Planurile grupului danez sunt un semn de bun augur pentru o industrie care se confruntă cu probleme de pe urma inflației crescute și a întârzierilor costisitoare de pe lanțurile de aprovizionare. Chiar dacă unii dezvoltatori de parcuri eoliene offshore se chinuie să construiască proiecte în mod profitabil, decizia Vestas arată că există o cerere viitoare pentru noi turbine care sunt cruciale pentru planurile globale de a reduce cererea de combustibili fosili.

Noile pale de turbine eoliene sunt atât de lungi încât nu pot fi transportate cu ușurință pe cale rutieră sau feroviară și trebuie să utilizeze direct transportul naval pentru a fi livrate clienților. Uzina din Polonia se va adăuga celor două uzine existente ale Vestas, una în Danemarca și una în Italia. Grupul danez estimează că uzina poloneză va deveni operațională în 2026 și va crea peste 1.000 de locuri de muncă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vestas
turbine eoliene