Xerox ia în calcul preluarea gigantului american HP, într-o tranzacție de peste 27 miliarde dolari

Xerox ia în calcul preluarea gigantului american HP, într-o tranzacție de peste 27 miliarde dolari
scris 6 nov 2019

Producătorul american de imprimante și copiatoare Xerox Holdings analizează o potențială ofertă de numerar și acțiuni pentru HP Inc., care ar evalua gigantul din domeniul PC-urilor la peste 27 miliarde de dolari.

Fuziunea cu HP ar consolida poziția Xerox pe piața copiatoarelor și a echipamentelor de birou și ar crea un rival redutabil pentru liderul pieței de computere personale, compania chineză Lenovo.

Nu este însă clar cum va finanța Xerox achiziția, având în vedere că are o valoare de piață mult sub cea a HP, scrie Bloomberg. În funcție de prețul la care au închis acțiunile marți, HP este evaluată la 27,3 miliarde de dolari, față de o capitalizare de aproximativ 8 miliarde de dolari pentru Xerox.

Experiment Microsoft Japonia: Săptămâna de muncă de 4 zile a crescut productivitatea angajaților cu 40%. Compania pregătește un program pentru iarnă CITEȘTE ȘI Experiment Microsoft Japonia: Săptămâna de muncă de 4 zile a crescut productivitatea angajaților cu 40%. Compania pregătește un program pentru iarnă

Titlurile Xerox se depreciau cu 4% în tranzacțiile premarket astăzi, în timp ce acțiunile HP erau în urcare cu peste 10%.

Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, Xerox intenționează să folosească fondurile obținute din vânzarea acțiunilor la compania mixtă Fuji Xerox, deținută împreună cu japonezii de la Fujifilm, precum și o linie de credit, pentru care a obținut deja angajamentul informal din partea unei bănci majore.

Xerox a ajuns, marți, la un acord cu Fujifilm pentru vânzarea participației de 25% la Fuji Xerox, în schimbul sumei de 2,3 miliarde de dolari. Tranzacția vine după ce compania americană a renunțat la un acord de fuziune de 6,1 miliarde de dolari cu Fujifilm.

Cu sediul la Norwalk, în Connecticut, Xerox este unul dintre pionierii industriei tehnologice la nivel global, având o istorie de peste 100 de ani. În centrul Xerox din Palo Alto au fost dezvoltate, printre altele, prototipul primului calculator destinat uzului personal, prima interfață grafică pentru PC, imprimanta cu laser și tehnologia pentru internet Ethernet. 

În România, Xerox este prezentă prin companiile Xerox Echipamente și Servicii și Xerox Business Services România și este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de servicii de managementul documentelor și al proceselor de business.

HP, companie creată în 2015 în urma divizării activităților Hewlett-Packard, este prezentă pe piața românească prin intermediul subsidiarei HP Inc. România. Producătorul american de PC-uri, laptop-uri și imprimante a anunțat, recent, că va desființa circa 16% din locurile de muncă la nivel global, parte a unei restructurări menite să scadă costurile și să stimuleze vânzările.

viewscnt
Afla mai multe despre
xerox
hp inc
preluare
oferta
fuziune
hewlett packard
pc-uri
imprimante