Cea mai mare ofertă de obligațiuni convertibile din China a atras cereri de peste 1,1 trilioane dolari, cât economia Indoneziei

Cea mai mare ofertă de obligațiuni convertibile din China a atras cereri de peste 1,1 trilioane dolari, cât economia Indoneziei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 oct 2019

Cererea pentru cea mai mare emisiune de obligațiuni convertibile din istoria Chinei a depășit de peste 300 de ori oferta, subscrierile din partea investitorilor noi depășind pragul de 1,1 trilioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Shanghai Pudong Development (SPD) Bank, cu sediul la Shanghai, vrea să atragă 50 miliarde de yuani (7,1 miliarde de dolari) din vânzarea de obligațiuni ce pot fi convertite în acțiuni, cea mai mare emisiune de astfel de obligațiuni din istoria Chinei.

Banca a anunțat că a primit cereri de 7.800 miliarde de yuani (1.103 miliarde dolari) pentru jumătate din obligațiuni din partea investitorilor noi, ceea ce înseamnă că oferta a fost suprasubscrisă de aproape 330 de ori, scrie Bloomberg. Cealaltă jumătate a fost rezervată pentru acționarii existenți.

Temperatura „boom”-ului din construcții: TeraPlast Bistrița, creștere cu peste 50% a profitului la 9 luni, cele mai bune rezultate din istoria grupului CITEȘTE ȘI Temperatura „boom”-ului din construcții: TeraPlast Bistrița, creștere cu peste 50% a profitului la 9 luni, cele mai bune rezultate din istoria grupului

Pentru context, valoarea cererilor pentru obligațiunile SPD Bank depășește valoarea produsului intern brut al Indoneziei, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, sau pe cea a pieței de capital din Brazilia.

Cel mai probabil, rata de subscriere ar fi fost încă și mai mare, însă autoritățile de reglementare din China au limitat subscrierile pentru ofertele de obligațiuni convertibile la un singur cont per investitor la finele lunii martie.

Emisiunile de obligațiuni convertibile din China sunt în general suprasubscrise de sute, sau chiar de mii de ori, având în vedere oferta limitată în comparație cu alte tipuri de valori mobiliare, precum obligațiuni corporative sau acțiuni. Înainte de introducerea restricțiilor, o ofertă de obligațiuni convertibile de 40 miliarde de yuani emisă de Citic Bank a fost suprasubscrisă de 5.500 de ori.

Succesul ofertei SPD Bank transmite un semnal pozitiv în piață, după câteva luni de lâncezeală.

Potrivit analiștilor de la Sinolink Securities, prețul obligațiunilor băncii ar putea crește cu 8% când vor intra la tranzacționare.

“Va fi una dintre cele mai lichide emisiuni de obligațiuni convertibile”, a comentat și Alexander Yao, directorul general al Roadshow Investment.

viewscnt
Afla mai multe despre
shanghai pudong development bank
spdb
spd bank
obligatiuni convertibile
cea mai mare oferta obligatiuni convertibile
suprasubscriere