Business lansat în pandemie, pentru clienții online de fashion: Rețeaua de ateliere de retuș TailorBoX vrea să deschidă încă 3 unități în acest an

Business lansat în pandemie, pentru clienții online de fashion: Rețeaua de ateliere de retuș TailorBoX vrea să deschidă încă 3 unități în acest an
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 mar 2024

Soții Victor și Marina Sima, doi antreprenori cu experiență în domeniul croitoriei, au lansat TailorBoX, o rețea de ateliere de retuș premium formată în prezent din trei unități în București. Planurile de extindere pentru acest an includ deschiderea a încă trei ateliere, cu finanțare BT mic.

“Realizăm modificări și ajustări pentru haine noi și reparații pentru haine purtate care merită să le fie prelungită perioada de folosință. Prin reducerea retururilor din comențul online și prelungirea perioadei de folosință a hainelor pe care le deținem deja contribuim activ la transformarea domeniului modei într-unul cât mai sustenabil. Clienții nostri sunt în general clienții online de fashion. În proporție de 90% dintre hainele pe care le modificăm sunt haine noi”, spune Victor Sima, cofondator și manager general TailorBox.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Andreea Meiroș, Onix Junior: Antreprenoriatul seamănă cu rolul de mamă, vine cu multe surprize și încercări zilnice; Iubirea și energia copiilor te pot schimba doar în bine CITEȘTE ȘI Andreea Meiroș, Onix Junior: Antreprenoriatul seamănă cu rolul de mamă, vine cu multe surprize și încercări zilnice; Iubirea și energia copiilor te pot schimba doar în bine

Soții Sima au deschis în urmă cu 24 de ani propriul atelier de croitorie, specializat după anul 2012 în domeniul rochiilor de mireasă.

Pandemia a afectat însă în mare măsură businessul celor doi antreprenori, nevoiți astfel să “scoată de la sertar” un proiect la care se gândeau în ultimul timp, acela al unei rețele de ateliere de retuș.

“Destul de multe dintre clientele noastre veneau la noi cu haine la modificat, noi nefacând modificări. Majoritatea ne spuneau că nu mai au încredere în croitoriile de cartier, să își ducă hainele noi la ajustat, pentru că au avut experiențe neplăcute și nu mai aveau încredere că lucrurile ar fi putut ieși ok. Mi-am dat seama că de pe piață lipsesc atelierele de retuș premium”, detaliază Victor.

BT Mic a finanțat amenajarea și utilarea atelierului cu numărul 3 al TailorBox.

“Acest ajutor a venit exact în momentul în care aveam cea mai mare nevoie de el. Pentru că cifrele noastre, după perioada de pandemie, nu arătau deloc bine, banca cu care lucram în acel moment nici nu a vrut să stea la discuții cu noi. Cei de la BT Mic au apreciat foarte mult proiectul nostru, dar și planul de business. Ca experiență personală, vă pot spune ca BT Mic a fost singura "instituție" - și nu mă refer doar la instituțiile financiare - pe care am simțit-o cu adevărat alături de noi și care face tot ce poate să ne susțină în demersul nostru”, spune Victor despre relația cu banca.

Pentru extinderea rețelei, antreprenorii se vor îndrepta tot spre BT Mic. Inițial, planurile de dezvoltare erau mult mai ambițioase, dar instabilitatea economică din ultimele luni i-a constrâns pe soții Sima să reconsidere strategia și să reducă ritmul de expansiune, astfel încât să încheie anul cu cel mult șase unități funcționale.

Despre lecțiile învățate de-a lungul timpului, Victor Sima spune că succesul nu este posibil decât dacă antreprenorul respectiv are capacitatea de a se redresa după șocuri și de a merge mai departe indiferent ce se întâmplă în jurul lui: “Antreprenoriat = reziliență și perseverență!”.

Acest articol este parte din proiectul de susținere a afacerilor mici, powered by BT Mic. Pe lângă partea de finanțare, BT Mic este alături de antreprenorii săi prin programe de educație antreprenorială și de accelerare, precum și prin campanii de promovare a acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
tailorbox
retus