WeLoveDigital.forum. România nu are un cadru legal și fiscal adecvat pentru impozitarea criptomonedelor, nu există o intenție de regularizare a monedelor virtuale. Bitcoin, însă, ca și alte monede virtuale, are un potențial foarte mare de câștig

WeLoveDigital.forum. România nu are un cadru legal și fiscal adecvat pentru impozitarea criptomonedelor, nu există o intenție de regularizare a monedelor virtuale. Bitcoin, însă, ca și alte monede virtuale, are un potențial foarte mare de câștig
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mai 2018

România nu are un cadru legal și fiscal adecvat pentru impozitarea criptomonedelor, iar în acest moment nu există o intenție de regularizare a monedelor virtuale pe plan local, singura formă de contabilizare a acestora fiind trecerea la alte venituri. Bitcoin, însă, ca și alte monede virtuale, are un potențial foarte mare de câștig, fie prin vânzare, fie prin procesul de minare, a arătat Daniel Petre, TAX Director Deloitte, la WeLoveDigital.forum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Forumul, care va fi derulat pe parcursul a 2 zile, este organizat cu sprijinul UPC, Audi, PrivacyOne in alliance with Biris Goran, Fan CourierPorsche Finance Group România, SAP, Telekom, cărora le mulțumim pentru participare.

El a apreciat că monedele virtuale, care nu pot exista fără tehnologia blockchain, ar trebui să beneficieze de un cadru fiscal adecvat și să fie impozitate ca orice altă formă de venit.

CoinFlux, unul dintre cele mai mari servicii de tranzacționare a monedelor virtuale din România, înregistra în urmă cu trei ani aproximativ 10 tranzacții pe săptămână. Numărul acestora a crescut în ultima vreme, a indicat Vlad Nistor, CEO & Founder CoinFlux.

La rândul său, Irina Scarlat, Country Manager, Revolut România, a arătat că "unicornul" Revolut, lansat recent în România, și-a propus să aducă monedele virtuale la îndemâna oamenilor de rând. O simplă apăsare de buton este suficientă pentru crearea unui cont sau tranzacționarea de monede virtuale, a afirmat aceasta.

WeLoveDigital.forum- Ministrul Comunicațiilor: Strategia 5G - până la finele anului. Avem instrumente pe care, din păcate, nu le folosim - www.ghiseul.ro și punctul unic de acces. Capitalizarea Poștei va fi urmată de noutăți CITEȘTE ȘI WeLoveDigital.forum- Ministrul Comunicațiilor: Strategia 5G - până la finele anului. Avem instrumente pe care, din păcate, nu le folosim - www.ghiseul.ro și punctul unic de acces. Capitalizarea Poștei va fi urmată de noutăți

Blockchain, prin natura securizată a distribuirii și stocării informațiilor, este văzută ca o tehnologie care depășește zona financiară și ar putea revoluționa numeroase domenii, inclusiv modul în care funcționează internetul.

Primul Blockchain a fost conceput la începutul crizei economice, din 2008, de o persoană sau un grup anonim de persoane cunoscute sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Anul următor, Blockchain-ul a devenit deja componenta de bază pentru Bitcoin.

viewscnt
Afla mai multe despre
forum
digital
bitcoin