Euro 2024: Toate deciziile VAR vor fi explicate în timp real la stadion și pentru telespectatori

Euro 2024: Toate deciziile VAR vor fi explicate în timp real la stadion și pentru telespectatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Toate deciziile de arbitraj luate cu ajutorul asistenței video vor fi explicate în timp real la stadion și pentru telespectatori în timpul Euro-2024 din Germania (14 iunie-14 iulie), a anunțat Roberto Rosetti, șeful Comisiei pentru arbitri a UEFA.

Într-o conferință de presă de prezentare a dispozitivului de arbitraj pentru Euro-2024, Roberto Rosetti a declarat că toate situațiile care implică asistența video de arbitraj (VAR) vor fi transmise pe stadion. "După asistența video, explicația tehnică a deciziei va fi afișată pe ecranele gigantice din stadioane", a explicat Roberto Rosetti, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
UNSAR: Piața asigurărilor în ultimii 30 ani, de la 150 milioane de dolari la 4,5 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI UNSAR: Piața asigurărilor în ultimii 30 ani, de la 150 milioane de dolari la 4,5 miliarde de dolari
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De exemplu: "Penalti, henț. Jucătorul nr. 9 al Germaniei a atins mingea cu mâna stângă, care se afla într-o poziție nefirească, peste umăr și în prelungirea corpului". Același anunț tehnic va fi pus la dispoziția comentatorilor meciului, pentru ca aceștia să îl poată explica telespectatorilor. La Cupa Mondială feminină din 2023, arbitrii au anunțat deciziile pentru spectatori printr-un anunț verbal înainte de a relua jocul, scrie News.ro.

"Cred că VAR este un instrument fantastic și că nu vom face un pas înapoi", a subliniat Roberto Rosetti, explicând că obiectivul este de a "reduce numărul de intervenții VAR", dar "dacă există o imagine clară care poate dovedi o eroare clară, putem mulțumi VAR".

Roberto Rosetti a reafirmat, de asemenea, că singurul dialog permis pentru a explica deciziile va fi cel dintre arbitru și căpitanul echipei. Orice jucător care va contesta o decizie sau va cere explicații va primi un cartonaș galben. Această regulă a fost aplicată în toate cele trei finale ale competițiilor europene, acordându-se două cartonașe galbene în finala Ligii Campionilor, două cartonașe galbene în finala Ligii Europa și un cartonaș galben în finala Conference League.

"Facem acest lucru pentru generațiile următoare. Nu o facem pentru arbitri, ci pentru fotbal și pentru imaginea jocului, pentru tinerii jucători și pentru tinerii arbitri", a explicat Roberto Rosetti, făcând apel la jucători să evite orice dispută și să îl lase pe căpitan să discute cu arbitrul. Pentru echipele care au căpitan portarul (Italia și Slovenia), înainte de meci va fi desemnat un jucător care va reprezenta portarul în timpul meciului.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro 2024
var