CONFIRMARE Holde Agri Invest, holdingul care a reunit antreprenori redutabili pentru a deveni unul dintre principalii jucători din agribusiness, atrage finanțare și pregătește listarea

CONFIRMARE Holde Agri Invest, holdingul care a reunit antreprenori redutabili pentru a deveni unul dintre principalii jucători din agribusiness, atrage finanțare și pregătește listarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2019

Holde Agri Invest, o companie românească care operează 2.800 de hectare de terenuri agricole în județul Teleorman, a anunțat, luni, că a închis cu succes prima rundă de finanțare și a atras 5 milioane de euro, atât de la investitori români, cât și de la investitori instituționali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Profit.ro a anunțat în februarie apariția holdingului, iar ulterior a prezentat noii investitori și planurile acestora, inclusiv de listare.

Banii strânși în timpul tranzacției vor fi folosiți pentru extinderea suprafeței agricole operate de companie, achiziționarea de utilaje agricole și dezvoltarea echipei.

Printre investitorii români care au investit în Seria A se numără Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu - fondatorii 7Card, fondul de investiții Certinvest, familia Badiu (fondatorii Bavaria Tour), Cristian Pop (fondator Animax), Angelica Rapotan (fondator Arabesque), Cristian Scafa

Compania se pregătește în prezent pentru a doua rundă de finanțare, care va fi urmată de listarea acțiunilor Holde pe piața AeRO a Bursei de Valori București. 

O cooperativă agricolă din Bistrița Năsăud este prima care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de „produs montan” CITEȘTE ȘI O cooperativă agricolă din Bistrița Năsăud este prima care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de „produs montan”

Ideea pentru proiectul Holde a fost concepută în 2016, de către patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig.

”În 2017, fondatorii s-au asociat cu echipa de la Certinvest și împreună au creat un model de business inovator și motivant, înființând în 2018 Holde Agri Invest SA. La scurt timp, Holde a atras prima investiție externă de la Vertical Seven Group fondat de antreprenorii Iulian Cîrciumaru si Andrei Crețu. După închiderea seriei A, Holde Agri Invest SA are 25 acționari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acționar al Holde, cu o participație de 25%, în timp ce acționarii rămași au participații între 9% și 0,1% în afacere. Modelul de afaceri prevede ca niciun acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei”, se arată acum în comunicat.

Holde oferă o structură de organizare unde fermele individuale sunt reunite în cadrul unei societăți de tip holding, Holde Agri Invest, al cărei administrator unic este compania de management Holde Agri Management.

Compania de management este guvernată de către un consiliu de administrație, format din Robert Maxim, în calitate de președinte, Alexandru Covrig, Cosmin Mizof, Eugen Voicu și Liviu Zăgan în calitate de membri.

Activitatea de zi cu zi este desfășurată de echipa executivă, formată din profesioniști locali și internaționali, organizată ca un Shared Service Centre pentru toate fermele administrate.

În prezent, Holde Agri Invest operează terenuri agricole ce însumează o suprafață totală de 2.800 de hectare, în apropierea orașului Roșiorii de Vede, județul Teleorman, cultivate în principal în regim ecologic.

România are a șasea cea mai mare suprafață agricolă din Uniunea Europeană, respectiv 12,5 milioane de hectare răspândite în 3,42 milioane de ferme. Ponderea fermelor mici din România, cu un teren mai mic de 5 hectare, este cea mai mare din UE, reprezentând 92,2% din totalul terenurilor arabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
terenuri agricole