Continental inaugurează un nou sediu la Iași

Continental inaugurează un nou sediu la Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

Compania Continental a inaugurat un nou corp de clădire la Iași, care include o zonă de testare pentru sisteme de frânare auto și o parcare supraterană de 210 locuri pentru angajații firmei.

Investiția se ridică la peste 8 milioane de euro și a presupus construirea de noi laboratoare de testare, dispuse pe două niveluri.

Urmărește-ne și pe Google News
Un nou pasaj pe Centura Capitalei, in zona Chiajna CITEȘTE ȘI Un nou pasaj pe Centura Capitalei, in zona Chiajna
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Noua zonă de testare este echipată cu infrastructura necesară pentru a executa teste funcționale pentru sistemele de frânare auto. La parterul clădirii au fost amenajate un garaj pentru testarea mașinilor prototip, două ascensoare auto, dar și un sistem de testare a frânelor prevăzut cu un sistem de evacuare a fumului.

În total, aproximativ 150 de ingineri din departamentul Vehicle Dynamics își vor desfășura activitatea în noul centru de testare și vor lucra cu echipamente de ultimă generație, respectiv standuri de testare, camere climatice și de șoc termic, dar și simulatoare de mediu.

Începând din anul 2006, compania Continental desfășoară la Iași activități de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor de vârf din industria auto, cu accent pe dezvoltare de software, securitate cibernetică, conectivitate și conducere autonomă.

Potrivit conducerii companiei, cei peste 2.000 de specialiști din Iași lucrează la proiecte dedicate orașelor și mașinilor inteligente, capabile să crească eficiența, siguranța și confortul condusului.

Continental a adăugat investiții în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România și a trecut de pragul de 19.000 de angajați la final de an 2022, comparativ cu 17.500 persoane în 2021.

FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Duster 3 confirmă designul similar cu Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Duster 3 confirmă designul similar cu Bigster

În perioada 1999 - 2022, Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro în activitățile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deține șase unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București.

La finalul anului 2022, Continental avea circa 19.000 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Producătorul german de componente auto a raportat o scădere de 95% a profitului net în 2022, până la 67 milioane de euro, afectat de efectele speciale negative, majorarea dobânzilor și deprecierea activelor care aveau legătură cu Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
iasi