Grindeanu admite problemele la Autostrada A7: Constructorii au întâmpinat anumite dificultăți pe Lotul 2. CNAIR trebuie să ceară clarificări. Mă irită că ultimul lot, spre Buzău, a rămas necontractat

Grindeanu admite problemele la Autostrada A7: Constructorii au întâmpinat anumite dificultăți pe Lotul 2. CNAIR trebuie să ceară clarificări. Mă irită că ultimul lot, spre Buzău, a rămas necontractat
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit despre stadiul lucrărilor la autostrada A7, anunțând că pe lotul 1 lucrările sunt realizate în proporție de 9-10%, procentul pentru locul doi este de peste 13, în timp ce pe lotul 3 nu se lucrează din cauză că nu s-a semnat contractul. În acest context, Grindeanu se arată ”iritat” de situație și este de părere că există ”o tergiversare” a operațiunii de încheiere a contractului pentru locul 3 al A7.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prezent pe șantierul lotului 2 al autostrăzii A7, Sorin Grindeanu a declarat că ”lucrurile încep să se vadă” în ceea ce privește acest proiect, scrie News.ro.

FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Duster 3 confirmă designul similar cu Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Duster 3 confirmă designul similar cu Bigster

Ministrul a explicat că pe primul lot al autostrăzii lucrările sunt realizate în proporție de 9-10%, în timp ce pe lotul al doilea, unde lucrează o asociere româno-bulgară, ”s-a ajuns cam pe la 13-14% progres”. Pe ambele loturi constructorii au întâmpinat dificultăți precum descărcări arheologice, ministrul spunând că se așteaptă ca în perioada următoare ritmul lucrărilor să accelereze.

Grindeanu s-a arătat ”iritat” de faptul că nici acum nu există un contract semnat pentru al treilea lot din A7, reclamând că există o ”tergiversare” cu privire la semnarea contractului pentru acest tronson.

”Pe A7, recunosc că mă irită faptul că ultimul lot, treiul, spre Buzău, a rămas necontractat. În acest moment ne aflăm într-o fază în care s-a contestat o clarificare pe care a cerut-o CNAIR celor care depun oferte, ceea ce mi se pare o tergiversare, pur și simplu, a acestei operațiuni de a încheia și ultimul contract, dar eu sper ca cei de la CNSC, în perioada imediat următoare, să ne dea o soluție, pentru că deja vorbim, cred, de vreo trei soluții pe acest lot, de vreo două decizii ale instanței și am ajuns cu contractele semnate până la Pașcani. Anul ăsta sper să semnăm contracte și Pașcani-Suceava, să reușim să le scoatem la licitație și uite că lotul 3, pe proceduri și pe chichițe, ajungem să tot amânăm această semnare”, a afirmat Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada a7
buzau
grindeanu