Tesla, vizată de o nouă investigație

Tesla, vizată de o nouă investigație
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 apr 2024

Statele Unite au deschis o nouă investigație asupra sistemului Autopilot, folosit de mașinile Tesla.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite anunță o nouă investigație, care urmărește să vadă dacă update-ul implementat de Tesla în decembrie rezolvă problemele de siguranță ale sistemului Autopilot.

În decembrie, Tesla a inițiat o rechemare prin care au fost livrate update-uri pentru peste două milioane de mașini.

FOTO Duster a fost lansat și în Turcia, dar sub brandul Renault CITEȘTE ȘI FOTO Duster a fost lansat și în Turcia, dar sub brandul Renault

Rechemarea a venit după o investigație inițiată în 2021, ca urmare a mai multor zeci de accidente, soldate cu 13 decese, în care a fost implicat sistemul Autopilot.

Investigația de atunci a constatat că Autopilot descurajează șoferii să preia controlul manual, deoarece acesta duce la dezactivarea mai multor funcții automate de asistență.

Tesla a implementat mai multe avertismente prin update-ul din decembrie, însă, de atunci, au fost constate alte accidente în care a fost implicat Autopilot.

În total, NHTSA a investigat 956 de accidente care au implicat vehicule Tesla din ianuarie 2018 până în august 2023. 29 de oameni au murit în urma acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
autopilot
investigație
accidente
rechemare