Peste jumătate din rulajul de la BVB a fost asigurat astăzi de un transfer de tip deal cu acțiuni ale fostei SIF Oltenia.
Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România, spune, la Profit.ro TV, că, în sectorul criptoactivelor, a apărut “furtuna perfectă”, pentru că foarte multe din evenimentele care s-au concretizat au fost favorabile acestui domeniu și, cumva, “s-au adunat și au creat un efect de bulgare de zăpadă”, care a dus la atingerea bornei istorice de 100.000 dolari pentru Bitcoin.
Bursa de Valori București (BVB) a pierdut peste 1,33 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 49,7 milioane de lei în comparație cu săptămâna anterioară.
Secretarul Trezoreriei din SUA, Janet Yellen, a declarat că guvernul va ajunge marți la limita legală de împrumut și va începe să aplice ”măsuri extraordinare” pentru a evita depășirea plafonului și riscul unui default potențial catastrofal, transmite Reuters.
O criptomonedă care poartă numele lui Donald Trump. În noaptea de vineri spre sâmbătă, președintele ales al SUA a anunțat lansarea propriei criptomonede, declanșând o frenezie a cumpărărilor care a dus la creșterea evaluării globale a acesteia la câteva miliarde de dolari în doar câteva ore. Într-un mesaj postat pe rețeaua sa Truth Social și pe X (fostul Twitter), Trump a prezentat această nouă monedă digitală drept o „meme coin”, relatează AFP.
Vestea anului pentru fermierii români: bursa de cereale Euronext va deschide o sucursală și în România, la Constanța.
Bursele europene au închis în teritoriu pozitiv, iar FTSE 100 din Londra a atins un nou record istoric, depășind un record istoric la închidere de peste 8.500 de puncte, relatează CNBC.
Ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii de la BVB a fost una negativă, caracterizată de o lichiditate foarte mică.
Stanleybet Capital, unul dintre principalii operatori de pariuri sportive și jocuri de noroc din România, pregătește o nouă emisiune de obligațiuni corporative, de această dată în valoare de până la 5 milioane euro, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va deveni furnizor de ultimă instanță de energie electrică.