În doar cinci ani, Envisia a reușit să stabilească un standard de excelență în educația privind buna guvernanță, prin programele sale, și să formeze o comunitate de peste 500 de alumni. Aceștia joacă un rol activ în îmbunătățirea performanței companiilor și a consiliilor de administrație.
Compania de stat Șantierul Naval 2 Mai SA, controlată de Ministerul Economiei, care este acționar majoritar (51%) al Damen Shipyards Mangalia, aflată în insolvență și la care conglomeratul naval olandez Damen are în continuare 49% din capital, deținere în curs de desființare după ce olandezii au denunțat acum aproape 2 ani înțelegerea cu România în baza căreia preluaseră în 2018 și managementul operațional al șantierului, s-a înscris la procedura competitivă de achiziție cu negociere organizată de o altă companie de stat românească, Romtehnica, pentru cumpărarea a până la 3 remorchere maritime, relevă date analizate de Profit.ro.
Producătorul de mobilă Taparo, din Târgu Lăpuș, unul dintre cei mai mari din regiunea Maramureș, care la finele anului trecut a intrat în insolvență, la propria cerere, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro, și a depus notificare de concedieri colective, nu a mai desfășurat activități de producție în lunile februarie și martie, din cauza blocajului financiar în care se află.
Dacia a lansat mai multe modele extrem de importante în ultimii ani, începând cu noua generație Sandero și Logan, apoi noul Jogger, cu primul motor hibrid, a treia generație Duster, apoi intrarea în premiră în clasa C-SUV, cu Bigster.
Grupul american Glass Lewis, unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de soluții de guvernanță corporativă și consultanță pentru investitori instituționali și companii în privința votului la reuniunile anuale, a intrat în România și are în derulare o campanie de angajări, relevă date Profit.ro.
Unul dintre cei mai mari producători de echipamente energetice, în principal transformatoare de putere, din Azerbaidjan, cu un portofoliu total de 9 fabrici de profil în țara caucaziană, înființat pe vremea Uniunii Sovietice și privatizat după prăbușirea acesteia, a intrat în România.
Romelectro, una dintre cele mai importante și mai vechi companii românești specializate în lucrări la obiective energetice, aflată în insolvență de peste 3 ani, poate fi preluată de o companie de construcții din Italia controlată indirect de un magnat din Kazahstan, relevă date analizate de Profit.ro.
Opel pare că și-a găsit, în sfârșit, liniștea la nivel de management, după ce, în primii cinci ani de la achiziția de către PSA (actuală Stellantis) a schimbat trei șefi. Florian Huettl a primit al doilea mandat, până în 2028.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, asigură la acest moment aproape jumătate din producția de energie electrică a țării.
Mercedes-Benz, afacerea cu autoturisme și vehicule comerciale ușoare, nu a reușit să se redreseze în primul trimestru al acestui an și a raportat o scădere generală de 7 procente, în intervalul ianuarie – martie. Pe segmentul de electrice, derapajul a fost chiar dublu și reprezintă un semnal de alarmă pentru constructorul german premium, în condițiile în care rivalii de la BMW cresc constant pe acest segment.