Operatorul de sateliți Sateliot, o companie startup din Spania, discută cu mai multe ministere ale apărării din Europa pentru a furniza servicii de conectivitate 5G destinate structurilor militare, au declarat cofondatorii companiei, citați de Reuters.
Retailerul de bricolaj Dedeman, cel mai mare retailer român pe piața de profil, a ajuns în 2024 la afaceri de 12,2 miliarde lei, de la 11,5 miliarde lei în anul precedent.
Gigantul american Meta vrea să copieze modelul magazinelor Apple pentru a-și crea propria rețea de magazine fizice, în care să-și promoveze și să-și vândă produsele hardware.
Producătorul de prăjituri Senneville, business antreprenorial lansat în Timișoara, anunță deschiderea oficială a fabricii de deserturi refrigerate de la Călan, județul Hunedoara.
Flanco continuă extinderea rețelei sale de magazine sub poziționarea Smart Discounter și deschide primul său magazin din Cluj-Napoca, situat în Artema Shopping Center.
Florentin Avădanei, Co-CEO și fondator Goldbach Group, vine la conferința Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a, programată să fie organizată pe 4 iunie.
Retailerul francez de articole sportive Decathlon a consemnat în România anul trecut un business 1,437 miliarde de lei, cu 5,1% mai mult față de 2023, iar profitul net a urcat cu 3,7%, la 75,27 milioane de lei.
Distribuție Energie Electrică România (DEER) SA, distribuitorul de electricitate din grupul Electrica SA, care operează rețeaua de profil din județele Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Prahova, Buzău, Galați, Brăila, Dâmbovița și Vrancea, vrea să-și digitalizeze infrastructura de distribuție prin implementarea unei platforme virtuale de agregare a surselor de energie, a consumatorilor și a capacităților proprii ale rețelei de tip Virtual Power Plant (VPP - centrală electrică virtuală).
În condițiile unui declin al afacerilor, Prospecțiuni raportează pierdere la T1. Creștere cu 40% a datoriilor.
Florentina Ion, CEO și fondator al Editurii Didactica Publishing House, afirmă că 2025 este un an cu provocări, dar și cu oportunități solide pentru piața de carte educațională din România. Accentul se mută tot mai mult pe dezvoltarea gândirii critice și a inteligenței emoționale la copii, două direcții pe care editura le consideră esențiale pentru viitorul educației.