Complexul Therme intră pe profit în al doilea an de funcționare, după ce debutase în afaceri pe pierderi

Complexul Therme intră pe profit în al doilea an de funcționare, după ce debutase în afaceri pe pierderi
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 6 iun 2018

Therme Nord București SRL, compania care deține și operează aquapark-ul omonim din Balotești, unul dintre cele mai mari centre de wellness, relaxare și entertainment bazate pe ape termale din Europa, a intrat pe profit în al doilea an de funcționare a facilității, cu un rezultat pozitiv net de peste 2,8 milioane lei înregistrat anul trecut, după pierderile de circa 20,3 milioane lei din 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În primul an de funcționare, 2016, complexul avusese afaceri de peste 64 milioane lei (14,1 milioane euro), dar o pierdere netă de peste 20 milioane lei (4,4 milioane euro), cu venituri de 85,9 milioane lei și cheltuieli de 106,3 milioane lei.

Anul trecut, însă, cifra de afaceri a companiei a depășit pragul de 100 milioane lei, iar veniturile au totalizat 134,9 milioane lei, în timp ce cheltuielile au crescut la 131,47 milioane lei. Numărul mediu de angajați a avansat de la 427 la 452.

Pe de altă parte, datoriile Therme Nord SRL au scăzut ușor, cu 3,21%, la 439,26 milioane lei.

Acțiunile Apple au atins un nivel record în prima zi a conferinței pentru dezvoltatori a companiei CITEȘTE ȘI Acțiunile Apple au atins un nivel record în prima zi a conferinței pentru dezvoltatori a companiei

În februarie anul trecut, principalul asociat al companiei BSH Geothermie din Sibiu, care controlează Therme Nord București, a decis să se retragă din societate și să-și vândă participația de peste 50% din capital deținută la companie celui de-al doilea asociat ca importanță, firma germană STL Beteiligungs-AG, contra sumei de peste 2,2 milioane euro.

Astfel, cetățeanul german Johann Thaddäus Spegel, în vârstă de 89 de ani, și-a cedat întreaga participație de 50,4% din capitalul BSH Geothermie unui alt asociat la companie, firma germană STL Beteiligungs-AG. Cesiunea s-a făcut la valoarea nominală a deținerii, în sumă de 2.217.600 euro.

În urma tranzacției, STL Beteiligungs-AG și-a majorat participația la BSH Geothermie la 99,9% din capital. Restul de 0,1% a rămas în posesia celuilalt asociat, firma Geothermie Nord SRL, deținută de sibianul Robert Hanea și administrată de un alt sibian, Stelian Iacob.

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în aprilie cu 6,7% CITEȘTE ȘI Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în aprilie cu 6,7%

BSH Geothermie deține 73,5% din firma Therme Nord București SRL, care operează aquapark-ul Therme Balotești, celălalt asociat la Therme fiind compania austriacă A-Heat Allied Heat Exchange Technology AG (26,5%). Stelian Iacob este administrator la Therme Nord București SRL, înregistrată de asemenea în Sibiu, fiind totodată manager general al complexului geotermal. La rândul său, Robert Hanea este reprezentantul legal în România al austriecilor de la A-Heat Allied Heat Exchange Technology AG.

Cu o suprafață totală outdoor de peste 250.000 mp, Therme București este unul dintre cele mai mari centre de wellness, relaxare și entertainment bazat pe ape termale din Europa. Suprafața construcției indoor este de 30.000 mp și poate primi peste 4.000 vizitatori simultan.

În iunie anul trecut, Therme a lansat cea mai mare plajă urbană din Europa – Sands of Therme. Investiția s-a ridicat la 5 milioane de euro și include 30.000 de metri pătrați de plajă, piscină tropicală, 1.500 de șezlonguri pe nisip, peste 600 de palmieri, 40 de măslini, terenuri de fotbal și volei și un Concept Beach Club.

viewscnt
Afla mai multe despre
therme
therme balotesti
therme nord
complexul therme
aquapark therme
complex termal