Un nou val de concedieri la Netflix

Un nou val de concedieri la Netflix
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 iun 2022

Continuă concedierile la Netflix, după scăderea numărului de abonați din trimestrul anterior, compania fiind deja la al doilea val de disponibilizări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Netflix anunță disponibilizarea a 300 de persoane, adică aproximativ 3% din forța totală de muncă pe care o angajează, oferind un comunicat în care explică decizia și le mulțumește celor la care a trebuit să renunțe.

„Am făcut aceste ajustări astfel încât costurile noastre să fie în concordanță cu creșterea mai lentă a veniturilor”, se arată în comunicatul emis de companie, în care mai scrie că „lucrăm din greu pentru a-i sprijini în această tranziție dificilă” pe cei concediați.

Microsoft angajează în România CITEȘTE ȘI Microsoft angajează în România

Majoritatea disponibilizărilor au avut loc în  Statele Unite, însă, locuri de muncă s-au pierdut și în alte regiuni, precum Europa, America Latină și Africa.

Este al doilea val de concedieri făcut de Netflix după anunțarea rezultatelor ultimului trimestru, când numărul abonaților a scăzut cu 200.000. Compania pare să se pregătească pentru o perioadă și mai dificilă, așteptându-se să piardă alți 2 milioane de abonați în al doilea trimestru al anului.

În mai, Netflix a disponibilizat alți 150 de angajați. Chiar și înainte de anunțarea ultimelelor rezultate financiare, în aprilie, compania americană renunțase la angajații Tudum, unitate editorială înființată abia în decembrie.

În acest context, Netflix este așteptată să lanseze o versiune cu reclame, care să coste mai puțin, și să înceapă vânătoarea de utilizatori care partajează conturile, pe care vrea să-i pună să plătească suplimentar.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
disponibilizari