Dezvoltatorul imobiliar Accolade, deținut de milionarii cehi Milan Kratina și Zdeněk Šoustal, vrea să intre pe sectorul industrial al pieței imobiliare românești. El a fost unul dintre cei 4 jucători care au depus oferte pentru achiziția parcului logistic P3 Bucharest A1, tranzacție în lucru care are șanse să devină cel mai mare deal înregistrat vreodată pe sectorul logistic din România, potrivit surselor Profit.ro.
Companie care a lansat în acest an fuziunea cu acționarul său majoritar, Prefab a realizat în primele 9 luni o cifră de afaceri netă de 66,64 milioane lei, în scădere cu 25,52% față de cea de 89,47 milioane lei.
După un debut ezitant de an, furnizorul de tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry a recuperat în ultimele 2 trimestre 2024.
Cu un portofoliu de investiții de 106,3 milioane lei, compania imobiliară Meta Estate și-a sporit afacerile și profitabilitatea la 9 luni.
Volumul spațiilor logistice și industriale închiriate în primele nouă luni ale anului a totalizat circa 575.000 metri pătrați, reprezentând o scădere de 20% față de perioada similară a anului trecut.
Grupul InStil Hotels, deținut de familia Alecu, a inaugurat în vara acestui an hotelul boutique de 4 stele Ecletico Villa din zona Pieței Rosetti, în urma unei investiții de 2,5 milioane euro, bani care au mers în principal către renovarea și amenajarea clădirii.
Miza tranzacției este locul 3 pe piața spațiilor de depozitare.
Apartamentele sunt vândute mai repede odată cu apropierea finalului de an față de începutul lui 2024, remarcă jucătorii din piață. Proprietarii și dezvoltatorii din București își găsesc cumpărători în cel mai scurt timp. Cei din Timișoara, în schimb, au mai mult de lucru pentru a le convinge pe acele persoane aflate în căutarea unei locuințe că apartamentele pe care le propun se potrivesc ca o mănușă nevoilor lor.
Primăria Capitalei va moderniza mai multe spitale bucureștene aflate în subordinea municipalității, între care Spitalul Colentina, Filantropia și „Foișor”, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Potrivit edilului, valoarea totală a investițiilor depășește 5.26 miliarde de lei, fără TVA.
Furnizorul francez de telecomunicații Orange, liderul pieței locale, redeschide, în România, Palatul Telefoanelor, monument istoric al Bucureștiului, cu scopul de a reuni echipele sale din capitală în două clădiri alăturate: Tandem, sediul central, aflat pe strada Matei Millo nr.5, și Palatul Telefoanelor, clădire construită în anii `30 pentru specialiștii din telecomunicații.