Iulian Dascălu are undă verde pentru vânzarea terenului fabricii Carbochim din Cluj-Napoca. Cel mai mare producător de abrazive profesionale din România va fi mutat

Iulian Dascălu are undă verde pentru vânzarea terenului fabricii Carbochim din Cluj-Napoca. Cel mai mare producător de abrazive profesionale din România va fi mutat
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 6 ian 2022

Antreprenorul ieșean Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, prin grupul Iulius, a decis, în urma unei Adunări Generale, să vândă terenul fabricii Carbochim din Cluj-Napoca și să cumpere altul, cu maximum 3,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Înființată în 1949 la Cluj - Napoca, Carbochim este, în prezent, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, având legături comerciale către țări precum Cehia, Polonia, Ungaria, Elveția, Belgia, Germania, Italia.

Iulian Dascălu a devenit, indirect, acționarul majoritar al Carbochim în 2020. Acționarii fabricii au decis acum să vândă terenul, de circa 12 hectare, din Piața 1 Mai, nr. 3, unde funcționează Carbochim, la un preț de minimum 345 de euro/metru pătrat fără TVA, care include și costul demolării construcțiilor existente.  La acest preț, platforma este evaluată la circa 41 de milioane de euro.

A fost avizată și achiziția unui imobil cu destinație industrială în Cluj-Napoca, cu un preț de maximum 3,5 milioane euro.

Întrebați de Profit.ro dacă intenționează să dezvolte în locul Carbochim un proiect imobiliar, reprezentanții Iulius au răspuns că „fiind o companie listată la bursă, demersurile ce țin de activitatea Carbochim sunt transparente și publice, la momentul desfășurării lor. De asemenea, toate proiectele de dezvoltare ale companiei Iulius sunt anunțate în momentul în care sunt concrete“.

Topul celor mai mari tranzacții imobiliare din 2021. Noul an aduce prețuri crescute pentru proprietățile care s-au dovedit rezistente la șocul pandemiei CITEȘTE ȘI Topul celor mai mari tranzacții imobiliare din 2021. Noul an aduce prețuri crescute pentru proprietățile care s-au dovedit rezistente la șocul pandemiei

Iulian Dascălu, a încasat în 2020, de pe urma celor cinci mall-uri dezvoltate de el și deținute acum în parteneriat cu sud-africanii de la Atterbury Europe, venituri de 77 milioane de euro, cu 18,5% sub rezultatul anului 2019, după scăderi pe linie în tot portofoliul său de retail. Totuși, rezultatele l-au ajutat să se mențină pe locul doi în topul marilor proprietari de centre comerciale, după NEPI Rockcastle.

Dascălu a dezvoltat și 13 clădiri de birouri cu o suprafață cumulată de peste 170.000 de metri pătrați, ceea ce i-ar asigura locul patru în topul celor mai mari proprietari de astfel de clădiri din România, însă antreprenorul ieșean împarte clădirile cu partenerul său sud-african Atterbury Europe.

viewscnt
Afla mai multe despre
iulian dascalu
carbochim