Doi miliardari greci, care lucrează deja în România, dar în producția de tâmplărie de aluminiu, pregătesc un parc fotovoltaic, cu o capacitate de 18,15 MW.
Slovacia va lua în considerare măsuri reciproce împotriva Ucrainei, cum ar fi oprirea furnizării de energie electrică de rezervă după 1 ianuarie, dacă Kievul, așa cum este de așteptat, oprește tranzitul de gaze rusești către Slovacia, a declarat premierul Robert Fico, citat de Reuters.
Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 1% și au consemnat câștig săptămânal, în contextul unui volumul scăzut de tranzacționare înainte de sfârșitul anului, susținute de așteptările privind scăderea stocurilor de țiței din SUA și de speranța unei redresări economice determinate de stimulente în China, transmite Reuters.
Hidroelectrica, producător de energie electrică cu peste 500.000 de consumatori casnici și non-casnici, inclusiv IMM-uri, a trimis clienților o notificare în care le reamintește că prețul actual de furnizare a energiei electrice nu este garantat ca fix decât până la 31 martie 2025, când trebuie să expire plafonarea tarifelor aplicată în ultimii ani.
Filiala OMV Petrom din Republica Moldova a scăpat, cel puțin temporar, de plata amenzii de 4 milioane de euro pe care i-o impusese Consiliul Concurenței din statul vecin pentru o presupusă „înțelegere de cartel” cu alte 5 companii, printre care și filialele Rompetrol și Lukoil de la Chișinău.
România va cere Comisiei Europene amânarea închiderii termocentralelor pe lignit ale Complexului Energetic Oltenia (CEO) și a carierelor miniere care le alimentează cu până la 3 ani față de deadline-ul din prezent, prevăzut de planul de restructurare a CEO convenit cu Bruxelles-ul și de legislația în vigoare a decarbonării sistemului energetic național, relevă un document analizat de Profit.ro.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, vrea să contracteze finalizarea retehnologizării hidrocentralei Stejaru, respectiv a ultimelor 4 hidroagregate de acolo care necesită acest lucru, cu putere instalată cumulată de 110 MW, precum și a instalațiilor generale ale unității de producție.
Firma estoniană, dar sub control românesc, care a intentat procesul care a dus la această decizie nu figurează în registrele de profil cu entități autorizate ale Băncii Naționale a României și nici în cele ale Autorității de Supraveghere Financiară din Estonia, potrivit verificărilor Profit.ro.
Sinteza Oradea, companie cu capital românesc care activează în industria chimică, va construi o nouă fabrică de producție, testare și reciclare a electroliților utilizați pentru baterii industriale de stocare a energiei electrice, în baza unei finanțări nerambursabile din PNRR.
Compania de stat Electrica a decis stornarea facturilor pentru octombrie și noiembrie 2024.