Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a primit la Palatul Cotroceni o delegație a companiei OMV Petrom, formată din membri ai conducerii executive OMV Aktiengesellschaft Austria, acționarul principal, și reprezentanți ai conducerii OMV Petrom, cu care a discutat despre stadiul implementării proiectului Neptun Deep și viitoarele proiecte de investiții ale companiei.
OMV Petrom a lansat lucrările de construcție a unității de carburanți sustenabili de la Petrobrazi, proiect prezentat anterior de Profit.ro.
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că în următoarele zile se vor efectua lucrări de reabilitare pe conductele rețelei termice, în mai multe zone din Capitală. Intervențiile au durate diferite de realizare, în funcție de complexitatea fiecărei lucrări. Aceste lucrări de reparații sunt urgente, fiind impuse de avariile provocate de funcționarea rețelei la temperaturi exterioare scăzute.
Pe agenda de luni a președintelui interimar Ilie Bolojan se află întâlnirea cu o delegație a companiei austriece OMV. Și premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu această delegație condusă de Alfred Stern, director general executiv al companiei austriece OMV. Una dintre temele de discuție va fi reducerea fiscalității în domeniul petrolului și gazelor.
Combinatul Liberty Galați va asigura materia primă pentru fabricile românești din industria de apărare, anunță ministrul Economiei, Bogdan Ivan.
Rețele Electrice România, operatorul de distribuție a energiei electrice deținut de grupul grec PPC, anunță că, până la finalul anului 2025, numărul total de contoare inteligente instalate va ajunge la aproximativ 2 milioane.
Procedura concordatului preventiv este una de salvgardare, prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară, dar nu încă de insolvență, pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor, și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea activității lor, astfel încât să fie capabili să își achite datoriile și să își continue operațiunile economice.
Producția de gaze naturale utilizabile a României a fost, în ianuarie 2025, de 661.700 de tone, echivalent petrol, cu 300 tep sub cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), citate de Agerpres.ro.
România este o țară atractivă pentru investiții, iar programele derulate de marile companii din energie care activează în țara noastră sunt o dovadă în acest sens, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dând ca exemplu proiectele demarate de Delgaz Grid, companie din grupul E.ON. Potrivit lui Burduja, România poate progresa doar prin muncă, prin investiții, prin folosirea inteligentă a fondurilor europene.
Mai multe linii din Gara de Nord București, liniile 1-3, cele aferente distanței București Nord - Grivița și zona Depoului București Călători, au rămas fără electricitate.