Instanța de judecată a admis cererea Liberty Galați de intrare în concordat preventiv, pentru prevenirea insolvenței, pe data de 5 martie. Astfel, combinatul este ferit 4 luni de executări silite și are 2 luni să vină în fața creditorilor cu un plan de restructurare.
Grupul austriac OMV a luat în ultima parte a anului 2021 decizia finală de investiție într-un proiect de construire, în țara natală, a unei uzine-pilot de reciclare de deșeuri de materiale plastice și de transformare a acestora în țiței sintetic pentru reutilizare în industria petrochimică, cu tehnologie proprie – ReOil.
Noul transport agabaritic, destinat Termocentralei Mintia, din județul Hunedoara, ajunge mâine la destinație.
Israelul a acordat licențe de explorare a gazelor naturale companiilor BP, Socar (compania națională de petrol din Azerbaidjan) și NewMed Energy, în cadrul unei strategii de creștere a rezervelor interne și extindere a exporturilor, transmite Reuters.
OMV Petrom acordă un dividend cu randament de 5,5%.
Operatorul centralei nucleare de la Cernavodă acordă un dividend cu randament de 6%.
Grupul PPC anunță începerea construcției unei noi centrale fotovoltaice în Stara Zagora, Bulgaria, cu o capacitate totală de 165 MWp și a unui sistem de stocare a energiei în baterii (BESS) cu o capacitate nominală de 25 MW și o capacitate de stocare de 55 MWh.
Statul român a pierdut un proces aflat pe rolul Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington (ICSID), declanșat în 2020 de un investitor în domeniul energiei regenerabile, au declarat pentru HotNews surse din sector. Este vorba despre EP Wind Project (Rom) Six Ltd, o companie din Cipru care deținea și opera, printr-o firmă românească, parcul eolian Chirnogeni din Dobrogea, cu putere instalată de 80 MW și care funcționează din 2013.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță o veste în premieră, arătând că deja din fondurile PNRR avem puse în funcțiune sau în teste parcuri solare și eoliene de peste 500MW, iar până la jumătatea anului viitor își propune să ajungă, doar din acel apel, la proiecte finalizate de peste 1300MW.
Legea prosumatorilor, prin care persoanele fizice care își produc singure energia vor putea fi plătite lunar pentru electricitatea livrată în rețea, a fost aprobată marți de Comisia de industrii și servicii din Camera Deputaților, în forma aprobată de Senat, a declarat, pentru HotNews.ro, Șandor Bende, președintele Comisiei. Urmează ca legea să fie discutată în Comisia economică, apoi în plenul Camerei Deputaților.