O poluare cu produse petroliere a fost observată pe plaja din stațiunea Eforie Nord.
Cea mai mare parte a energiei electrice care acoperă la acest moment necesitățile de consum ale României provine din energie solară.
Hidroconstrucția, cel mai mare antreprenor român în domeniul hidroenergiei, a înregistrat în anul 2024 profit de peste 3,1 milioane de euro, 2019 fiind ultimul an când pe care compania l-a închis pe profit. Compania, aflată în insolvență, a distribuit în 2024 peste 16 milioane de euro creditorilor, din care 10,7 milioane de euro din valorificarea activelor și 5,3 milioane de euro din activitatea curentă.
Compania elvețiană MET Group își consolidează prezența pe piața românească de energie din surse regenerabile, demarând construcția unui proiect fotovoltaic de 80 MWp în comuna Răscăeți, județul Dâmbovița.
O investiție masivă este pregătită în 9 comune din județul Botoșani de către dezvoltatorul danez Eurowind.
OPEC+ a decis să continue cu majorarea planificată a producției de petrol începând din aprilie, au declarat trei surse din cadrul grupului producător pentru Reuters.
Combinatul siderurgic Liberty Galați intră în concordat preventiv, procedura de evitare a insolvenței.
Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România (APCE) acuzase compania că impune prețuri diferite și discriminatorii pentru aceeași energie, în funcție de tipul de consumatori, susținând că acest lucru este ilegal, și că achiziționează energie ieftină produsă pe acoperișurile oamenilor, pentru ca apoi să o vândă la preț dublu către restul clienților.
Americanii de la NuScale se așteaptă ca operarea comercială a centralei nucleare modulare de la Doicești să înceapă în 2030.
România mai are înmagazinați mai puțin de 10 TWh, gradul de umplere a depozitelor coborând sub 30% în prima zi a weekend-ului trecut. Pare însă că s-a încheiat și perioada geroasă, în săptămânile următoare anunțându-se temperaturi de primăvară, cu maxime de peste 15 grade.