Engie, fosta GDF Suez, vrea să cumpere servicii de investigație și securitate pe 3 ani cu 28,5 milioane lei plus TVA

Engie, fosta GDF Suez, vrea să cumpere servicii de investigație și securitate pe 3 ani cu 28,5 milioane lei plus TVA
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 oct 2016

Engie România, fosta GDF Suez România, controlată de grupul francez omonim, una dintre cele două companii care domină industria locală de distribuție și furnizare de gaze naturale, vrea să încheie un acord-cadru pe 3 ani, cu o singură firmă, pentru achiziția de servicii integrate de investigație și securitate, valoarea estimată a acordului-cadru fiind de 28,5 milioane lei plus TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Astfel, Engie vrea să cumpere servicii de pază, echipament de securitate, de luptă împotriva incendiilor, de poliție și de apărare, servicii de reparare și de întreținere a echipamentului de securitate, servicii de monitorizare a sistemelor de alarmă și servicii de patrulare. 

Defalcat, furnizorul și distribuitorul de gaze naturale intenționează să achiziționeze între 528.240 și 1,58 milioane de ore de pază umană, între 1.040 și 3.552 de abonamente lunare de monitorizare în dispecerat cu intervenție rapidă, mentenanță pentru minim 3.063 și maxim 9.888 de sisteme tehnice, între 24 și 72 de abonamente lunare de servicii de asigurare de personal, inclusiv personal angajat temporar care să asigure servicii de recepție VIP și servicii de gestionare activități de întâlniri, între 15 și 31 de echipamente tehnice de securitate, inclusiv montaj, și între 489 și 1.503 de piese de schimb.

EXCLUSIV Guvernul a trimis proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni la Curtea Constituțională CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul a trimis proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni la Curtea Constituțională

Valoarea totală estimată a acordului-cadru pe 3 ani este de 28,5 milioane lei plus TVA. Atribuirea contractelor subsecvente se va face în funcție de necesitățile Engie, fără reluarea licitației, anticipându-se încheierea a cel puțin 3 contracte subsecvente. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 9,77 milioane lei.

Ofertanții trebuie să dețină polițe de asigurare de risc profesional care să protejeze împotriva oricărui eveniment de efracție, cu sume asigurate minime de 100.000 euro/ eveniment pentru serviciul de pază umană și pentru cel de mentenanță a sistemelor tehnice de securitate din sediile administrative ale Engie, precum și de 200.000 euro/eveniment pentru serviciul de mentenanță sisteme tehnice de securitate SRS/SRM/SRZ și pentru cel de monitorizare la dispecerat și intervenție rapidă.

Prețul va avea o pondere de 60% la atribuirea contractului. Se va mai ține cont de caracteristica funcțională privind accesul la agenți de securitate (20%), de timpii de intervenție la semnalul de efracție în sediile administrative ale Engie (10%) și de fiabilitatea sistemelor tehnice de securitate fără costuri pentru achizitor (10%). În privința timpilor de intervenție, referința este cea prevăzută de legislația în vigoare privind protecția și paza, respectiv maxim 15 minute în localități urbane și 30 minute în localități rurale, peste care ofertele vor fi respinse ca neconforme.

Garanția de participare este de 50.000 de lei, iar firmele interesate pot solicita documente până pe 18 noiembrie. Ofertele trebuie depuse până pe 29 noiembrie, dată la care acestea vor fi și deschise. 

Guvernul impune din noiembrie reguli la înmormântare și intervine pe piața firmelor de pompe funebre CITEȘTE ȘI Guvernul impune din noiembrie reguli la înmormântare și intervine pe piața firmelor de pompe funebre

Engie România, fosta GDF Suez România, a terminat primul semestru al acestui an cu un profit net de 223,05 milioane lei, cu 36% mai mic față de cel obținut în perioada similară din 2015 (351,29 milioane lei), în primul rând din cauza reducerilor de tarife reglementate de distribuție gaze operate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Compania este controlată de grupul francez omonim, iar printre acționarii săi se mai numără statul român, prin Ministerul Energiei, cu 37% din acțiuni, și Fondul Proprietatea (12%).

Compania  vrea să extindă rețelele de distribuție de gaze din toate cele 19 de județe unde are concesionate astfel de rețele, plus municipiul București, și estimează că valoarea totală a investițiilor necesare ar putea depăși jumătate de miliard de lei pe 3 ani, cu tot cu TVA. Până nu demult, Engie a derulat, prin subsidiara Distrigaz Sud Rețele, lucrări de modernizare a rețelei de distribuție de gaze naturale în centrul Bucureștiului, pe bulevardul Magheru și pe alte 8 străzi din zonă. Scopul lucrărilor a fost îmbunătățirea parametrilor tehnici în alimentarea cu gaze naturale.

Engie România SA distribuie gaze naturale unui număr de 1,6 milioane de clienți, prin rețele de distribuție în lungime totală de 18.900 de kilometri. Pe partea de furnizare de gaze, compania era lider de piață pe segmentul clienților casnici la finalul anului trecut, cu o cotă de 46,28%, fiind urmată de E.ON Energie România (43,36%). Pe piața liberă, Engie se situa pe locul 3, cu o cotă de 20,29%.

Compania a terminat anul trecut cu un profit net de 371,8 milioane lei, în scădere cu 4,8% față de 2014, și o cifră de afaceri de 4,53 miliarde lei, similară cu cea din anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
gdf suez
distrigaz sud retele
tarif distributie gaze naturale
tarif furnizare gaze naturale
retea distributie gaze naturale
anre
servicii de protectie si paza
securitate
investigatii