Ministrul Energiei: Strategia energetică va arăta care sunt resursele energetice ale României în viitor

Ministrul Energiei: Strategia energetică va arăta care sunt resursele energetice ale României în viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2016

Strategia Energetică a României 2016-2030 va arăta care sunt resursele energetice ale viitorului pentru România, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu. care va participa marți, 25 octombrie, la conferința ”INDUSTRIA ENERGETICĂ, DE LA STRATEGIA NAȚIONALĂ LA INVESTIȚIILE COMPANIILOR”, organizată de Agenția de presă News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Care sunt resursele energetice ale viitorului pentru România? Care este focusul strategic pentru creșterea performanței sectorului energetic românesc? Este sectorul energetic un motor de creștere economică? Acestea sunt întrebările la care va răspunde Strategia energetică a României, în perspectiva anilor 2030”, a declarat pentru News.ro, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Documentul urmează să fie pus în dezbatere publică în perioada următoare.

Victor Grigorescu va participa marți, 25 octombrie, cu începere de la ora 9.30, la Hotel Sheraton, sala Platinum, conferința ”INDUSTRIA ENERGETICĂ, DE LA STRATEGIA NAȚIONALĂ LA INVESTIȚIILE COMPANIILOR”, organizată de agenția de presă News.ro, cu sprijinul Ministerului Energiei.

La eveniment vor fi prezenți principalii jucători din piață.

Strategia Energetică oferă o viziune de dezvoltare sustenabilă a țării, care include evoluția României către rolul de hub regional de producție, înmagazinare și tranzacționare a energiei; centrarea pe consumatorul de energie ca principal beneficiar al diversificării surselor și serviciilor de energie; dezvoltarea infrastructurii energetice concomitent cu introducerea de tehnologii inteligente; transparentizarea și profesionalizarea actului de guvernanță energetică. Strategia include un mecanism intrinsec de revizuire și actualizare, astfel încât să fie în permanență un document viu și relevant.

Electrica majorează planul anual de investiții la aproape 845 milioane lei și numește în CA un fost director Shell CITEȘTE ȘI Electrica majorează planul anual de investiții la aproape 845 milioane lei și numește în CA un fost director Shell

Așadar, pentru elaborarea unei strategii energetice eficiente, capabilă să asigure interesele strategice ale României, se impune conlucrarea între autorități și principalii jucători din energie, companiile fiind chemate să vină cu propriile strategii.

Evenimentul va fi deschis de ministrul Energiei,  Victor Grigorescu, care va prezenta audienței principalele direcții ale Strategiei energetice a României și inovațiile aplicabile țării noastre, discuția urmând a fi aprofundată în cadrul panelurilor de discuție cu ajutorul reprezentanților autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, ai șefilor de companii care activează în sectorul energetic, avocaților, consultanților  invitați de catre Agenția de presă News.ro.

Așadar, Strategia energetică a României și cum se integrează în Strategia energetică europeană,  proiectele propuse în Strategia energetică și asigurarea finanțării lor, mixul energetic al României – care sunt zonele unde trebuie făcute investiții pentru a asigura un mix echilibrat pentru viitor, soluțiile energetice inteligente și strategiile de dezvoltare ale companiilor, infrastructura energetică și interconectarea – modernizare și planuri de viitor sau restructurarea companiilor de stat din domeniul energetic; liberalizarea distribuției de energie sunt doar cateva dintre temele propus spre dezbatere în cadrul conferinței.

De asemenea, șefii companiilor din domeniul energetic vor avea prilejul să prezinte oficialilor, publicului și mass-media strategiile companiilor pe care le conduc, planurile de dezvoltare și principalele investiții, dar să și dezbată problemele din domeniul energetic și să propună soluții pentru viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
strategie energetica