Nicio companie românească nu a intrat anul acesta în topul Deloitte Fast 50 Europa Centrală. Polonia are 11 companii

Nicio companie românească nu a intrat anul acesta în topul Deloitte Fast 50 Europa Centrală. Polonia are 11 companii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 oct 2019

Nicio companie românească nu a fost anul acesta inclusă în clasamentul Technology Fast 50 Central Europe al Deloitte, care cuprinde jucătorii din domeniul tehnologiei cu cel mai rapid ritm de creștere din regiune. Polonia are 11 companii în Topul din acest an, Ungaria - 3, iar Bulgaria este prezentă cu o companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Anul trecut, o singură companie românească, Trencadis, a fost inclusă în clasamentul Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală la categoria principală. Totodată, o a doua companie, Mondly,a fost inclusă îm categoria specială Rising Stars. Categoria Rising Stars reprezintă acele afaceri tinere, cu o creștere atât de puternică încât este posibil să se regăsească în topul Fast 50 în anii următori. Mondly nu a intrat însă în clasamentul din acest an.

În 2017, trei companii românești au intrat în Topul Fast 50 Central Europe, iar o a patra a primit o distincție specială pentru Most Disruptive Innovation. 

Pe primul loc în clasamentul din acest an se situează compania Voltas IT din Lituania, fondată în 2014, producător de soft pentru proprietarii de mașini. Compania a înregistrat o creștere a veniturilor de 5734% în perioada 2015-2018.

Netflix ajunge la 158 milioane de abonați CITEȘTE ȘI Netflix ajunge la 158 milioane de abonați

Per ansamblu, ediția din acest an a Technology Fast 50 Europa Centrală este dominată de producătorii ed soft.

Anul acesta, companii din 9 țări se regăsesc în clasamentul Fast 50: Cehia (19), Polonia (11 companii), Croația (6), Lituania (5), Ungaria și Slovacia (fiecare câte 3 companii), Bosnia și Herțegovina, Bulgaria și Estonia (câte o companie).

Companiile care se pot înscrie în competiție companiile trebuie să în aibă sediul în Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia sau Slovenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
fast 50
top companii tehnologie
deloitte fast 50
companii tehnologie
companii romania
trencadis
mondly