În luna martie, numărul posturilor ocupate în sistemul bugetar a scăzut cu 5.000, a susținut ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.
Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) analizează constant comportamentul de consum din restaurante și impactul noilor modele de afaceri asupra pieței ospitalității. Cele mai relevante tendințe care modelează prezentul și viitorul industriei la capitolul restaurante și mâncare se orientează către prețuri corecte, experiențe inedite și locații diferite-intime, personale, “la modă”.
Guvernul se așteaptă la excedent bugetar pentru luna aprilie, a declarat premierul Marcel Ciolacu. În primele trei luni din acest an, deficitul bugetar a urcat la 2,28%, un nivel foarte ridicat, care pune în pericol ținta de deficit de 7% pentru întreg anul. Excedent în luna aprilie, având în vedere afirmația premierului, ar însemna o reducere a deficitului pentru primele patru luni, raportat la primele trei luni.
Primul an complet cu Podul peste Dunăre funcțional - 2024 - relevă că Dobrogea a înregistrat o creștere economică semnificativă: afaceri +16%, profituri +9%, angajări +3%.
Un total de 28.000 locuri de muncă au fost ofertate de la începutul anului și până acum de firmele mici și foarte mici cu maximum 10 angajați. Numărul este cu 10% mai mare decât în primele 4 luni ale anului trecut.
Ratele creditelor ipotecare scad ca pondere în veniturile unui debitor pe termen lung, în ciuda variației dobânzilor, care pot ajunge și la câteva puncte procentuale.
Impactul războiului comercial declanșat de președintele Donald Trump continuă să afecteze marile companii, fiind anunțate noi măsuri drastice. UPS a anunțat că va concedia 20.000 de angajați pentru a reduce costurile, iar General Motors a suspendat estimările financiare și a amânat conferința telefonică cu investitorii până joi, în așteptarea unor eventuale modificări de politică comercială, transmite Reuters.
Indicele de încredere în economia românească s-a contractat în aprilie, la cel mai mic nivel din ultimele trei luni și la al doilea cel mai mic nivel din ultimele 17 luni, în contextul scăderii tuturor indicatorilor sectoriali – cu excepția construcțiilor – și a încrederii consumatorilor.
Producători chinezi își suspendă producția și își îndreaptă atenția către piețe alternative, pe măsură ce impactul tarifelor impuse de Statele Unite devine tot mai vizibil, potrivit companiilor și analiștilor, transmite CNBC.
Recesiunea americană are rădăcini anterioare războiului tarifar - Indicatori economici din 2023-2024 semnalau deja riscul de recesiune, similar cu situația din 1929 când tarifele Smoot-Hawley au fost introduse după declanșarea crizei, nu înainte.