GSK va produce, în Marea Britanie, 60 de milioane de doze de vaccin Novavax împotriva Covid-19. În UE, Novavax amână semnarea unui contract

GSK va produce, în Marea Britanie, 60 de milioane de doze de vaccin Novavax împotriva Covid-19. În UE, Novavax amână semnarea unui contract
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mar 2021

Grupul farmaceutic britanic GSK va fabrica, pentru Marea Britanie, 60 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de compania americană Novavax.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În UE, Novavax amână semnarea unui contract de livrare a vaccinului său împoriva Covid-19 din cauza problemelor de aprovizionare cu materii prime, a declarat un oficial al UE implicat în discuții.

24REAL încheie T1 cu o creștere de 30% a numărului de tranzacții cu birouri. „Criza i-a făcut pe proprietari mai flexibili la preț și perioada contractuală.” Băneasa, Pipera și Bucureștii Noi, cele mai căutate zone pentru locuințele noi CITEȘTE ȘI 24REAL încheie T1 cu o creștere de 30% a numărului de tranzacții cu birouri. „Criza i-a făcut pe proprietari mai flexibili la preț și perioada contractuală.” Băneasa, Pipera și Bucureștii Noi, cele mai căutate zone pentru locuințele noi

Prelungirea discuțiilor ar putea complica și mai mult planurile de vaccinare ale UE, întrucât blocul plănuise să semneze un acord la începutul acestui an pentru cel puțin 100 de milioane de doze de vaccin Novavax, cu opțiunea pentru alte 100 de milioane.

În acest context și în condițiile în care Guvernul de la Varșovia vrea să accelereze programul de vaccinare, compania poloneză de biotehnologie Mabion a semnat, luna aceasta, un acord preliminar pentru a putea produce, sub licență, vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de grupul farmaceutic american Novavax.

Între UE și Marea Britanie au apărut tensiuni legate de aprovizionarea cu vaccinuri. Unele dintre vaccinuri livrate către Marea Britanie sunt fabricate în UE, iar campania de vaccinare în Regatul Unit este mai avansat decât cea desfășurată la nivelul blocului comunitar. Tensiunile au fost provocate în special de întârzierea livrărilor AstraZeneca către UE și au determinat Bruxelles-ul să înăsprească regulile pentru exporturile de vaccinuri.

Vaccinul Novavax are, potrivit studiilor, o eficiență de 89%.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccinuri
novavax
gsk
vaccinare