PROFIT Health.forum – Carmen Orban, Grupul Monza: Responsabilitatea s-a mutat de la spitale în stradă. Trebuie să ne educăm și să înțelegem că sistemul de sănătate va claca. Monza va deschide un Spital de Oncologie în România

PROFIT Health.forum – Carmen Orban, Grupul Monza: Responsabilitatea s-a mutat de la spitale în stradă. Trebuie să ne educăm și să înțelegem că sistemul de sănătate va claca.  Monza va deschide un Spital de Oncologie în România
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 5 apr 2021

Cetățenii trebuie să devină responsabili, să înțeleagă că este un moment în care trebuie să acționeze, să respecte măsurile și distanțarea socială pentru a depăși această situație gravă, deoarece medicii și-au depășit puterea lor de muncă, a transmis Conf. Univ. Dr. Carmen Orban, director general al Grupului Monza, la Profit Health Forum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Videoconferința Profit.Health.Forum, cel mai important eveniment din domeniu în media, a fost organizată cu sprijinul Banca Transilvania, Spitalul Monza, Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), Farmec, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), fiind transmisă în direct și la Profit TV.

„Vreau să trag un singur semnal de alarmă. În acest moment responsabilitatea s-a mutat de pe spitale în stradă, pe cetățeni, s-a mutat pe toți oamenii. Este un moment în care toată lumea trebuie să înțeleagă că da, distanțarea socială și regulile trebuie respectate. Eu cred în măsuri de coerciție, alte popoare așa au fost educate, cu măsuri de coerciție și cu amenzi. Aceste lucruri trebuie să se întâmple și la noi, și nu la nivel declarativ, ci real. Trebuie să ne educăm și să înțelegem că sistemul de sănătate va claca. Deja cei care muncesc nu mai pot și întotdeauna o fac depășindu-și puterea lor de muncă. Trebuie să ne înțelegeți și pe noi, medicii, care suntem dispuși să muncim, care suntem înțelepți și pricepem că este o situație gravă și ne zbatem în fiecare zi pentru a găsi soluții, dar trebuie și cetățeanul de rând să devină responsabil și să înțeleagă că este un moment în care trebuie să facă ceva. Ne este greu tuturor și trebuie să respectăm măsurile, pentru că altfel nu vom depăși această situație gravă”, spune Orban.

PROFIT Health.forum - Nelu Tătaru: După un an foarte greu, mă uit cu durere cum din eroi am ajuns asasini. 80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta în sistem, CA-urile sunt numite politic CITEȘTE ȘI PROFIT Health.forum - Nelu Tătaru: După un an foarte greu, mă uit cu durere cum din eroi am ajuns asasini. 80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta în sistem, CA-urile sunt numite politic

Conform spuselor directorului general, capacitatea de evaluare a pacienților cu COVID-19 la Spitalul Monza a fost mărită, iar programul de evaluare a fost extins, efectuându-se inclusiv noaptea, dar este nevoie de suplimentarea personalului.

„Grupul Monza a pus la dispoziție un spital integral pentru tratamentul pacienților cu COVID și în fiecare zi ne depășim nivelul de putere și de acceptabilitate pentru că am constatat că în fiecare zi este nevoie de mai mult și încercăm să găsim soluții. Subliniez acceptul personalului nostru de a-și mări volumul de muncă”, mai spune Orban.

PROFIT Health.forum - Rafila: Anul trecut, România a înregistrat cea mai înaltă mortalitate lunară de la cel de-al doilea Război Mondial CITEȘTE ȘI PROFIT Health.forum - Rafila: Anul trecut, România a înregistrat cea mai înaltă mortalitate lunară de la cel de-al doilea Război Mondial

De altfel, directorul general a anunțat că, la sfârșitul lunii, Grupul Monza va deschide un Spital de Oncologie în România.

„Dacă statul și Ministerul Sănătății consideră că noi trebuie să ne alăturăm spitalelor publice în a trata pacienți cu patologii oncologice atât cronici, cât și urgențe, spunem da și vom face toate eforturile pentru a fi un sprijin pentru orice pacient care are nevoie. Există foarte mulți bolnavi cu alte boli și trebuie să ne îngrijim și de aceștia pentru că altfel depășim acum valul trei, dar ne vom pomeni cu probleme mult mai mari din cauza bolilor netratate. Trebuie să ne aplecăm și asupra acestor bolnavi”, mai spune Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
health forum
farma
carmen orban
director general
grupul monza
spital
pandemie