Sanofi cumpără încă o companie de biotehnologie din SUA

Sanofi cumpără încă o companie de biotehnologie din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 aug 2020

Grupul farmaceutic francez Sanofi plătește 3,7 miliarde de dolari pentru compania americană de biotehnologie Principia Biopharma. Tranzacția are ca scop extinderea capacității de cercetare a Sanofi în domenii precum bolile autoimune și alergii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Finalizarea tranzacției este anticipată pentru ultimul trimestru, potrivit Reuters. 

Achiziția vine după ce, în decembrie, Sanofi a anunțat o nouă strategie, care vizează transformarea într-un jucător axat pe vaccinuri, boli rare și oncologie.

Comisia Europeană încheie un prim acord pentru cumpărarea unui potențial vaccin împotriva Covid-19 CITEȘTE ȘI Comisia Europeană încheie un prim acord pentru cumpărarea unui potențial vaccin împotriva Covid-19

Nu este prima achiziție de acest gen a Sanofi. În 2019, compania a cumpărat jucătorul american din biotehnologe Synthorx pentru 2,5 miliarde de dolari, după ce, în 2018, achiziționase Bioverativ, tot din SUA, cu 11,6 miliarde de dolari.

Sanofi este, potrivit datelor aferente anului 2019, liderul pieței farmaceutice din România în funcție de valoarea vânzărilor.

Totodată, Sanofi este una dintre companiile care lucrează în prezent la dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sanofi
achizitie farma
biotehnologie
vaccin