Tranzacție finalizată: Grupul Zentiva preia operațiunile din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen, inclusiv din România

Tranzacție finalizată: Grupul Zentiva preia operațiunile din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen, inclusiv din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2020

Grupul Zentiva a finalizat achiziția operațiunilor din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Alvogen ECE comercializează peste 200 de medicamente generice și OTC-uri în mai multe arii terapeutice, constând din branduri recunoscute - Lactacyd, Persen, EuBiotic și multe altele -  cu poziții de lider pe 14 piețe cheie din ECE, precum Rusia, România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și piețe din regiunea balcanică.

Google scoate în față restaurantele care fac livrări CITEȘTE ȘI Google scoate în față restaurantele care fac livrări

Această tranzacție reunește două companii importante de pe piața de medicamente generice și OTC-uri din regiunea ECE, care au calități, portofolii de produse, arii de acoperire și culturi complementare. Se preconizează că tranzacția se va încheia în primul trimestru al anului 2020, fiind supusă aprobărilor specifice.

În prima parte a anului 2019, Zentiva a integrat echipele Creo Pharma din Marea Britanie și Solacium Pharma din România în grupul Zentiva. În septembrie, Zentiva a mai anunțat achiziționarea unei unități de producție în Ankleshwar, India. 

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București și la Praga. Fabrica din România functionează din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripție de pe plan local, în volume vândute.

viewscnt
Afla mai multe despre
alvogen
zentiva