Wolf Theiss publică ediția 2024 a Ghidului său „Generarea de energie electrică din surse regenerabile în regiunea CEE/SEE”

Wolf Theiss publică ediția 2024 a Ghidului său „Generarea de energie electrică din surse regenerabile în regiunea CEE/SEE”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 mai 2024

Autori: Partener Bryan Jardine, Counsel Adina Aurel și Senior Associate Vladimir Plugărescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Wolf Theiss anunță lansarea celei de-a 10-a ediții a ghidului său „Generarea de energie electrică din surse regenerabile în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est” pentru anul 2024. Această nouă ediție înlocuiește ghidul anterior publicat în 2022 și aduce informații actualizate despre sectorul energiei regenerabile, care evoluează rapid în regiunea noastră. Acesta reflectă principalele modificări ale legislației privind energia electrică din surse regenerabile în 13 țări din această regiune.

Pe fondul obiectivelor ambițioase ale Uniunii Europene pentru 2030, în ultimii patru ani, în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est s-au observat investiții substanțiale în proiecte de energie regenerabilă, care cuprind atât capacități de producție, cât și de stocare. Aceste investiții reflectă angajamentul regiunii de a face tranziția către surse de energie durabilă și de a reduce dependența de combustibilii fosili importați.

Conflictul în curs de desfășurare din Ucraina subliniază imperativul securității energetice a Europei, determinând o trecere accelerată de la dependența de combustibilii fosili importați la o dependență mai sustenabilă de sursele de energie regenerabilă. Tensiunea geopolitică rezultată a servit drept catalizator pentru guverne și industrii în vederea accelerării adoptării de soluții de energie regenerabilă, consolidând angajamentul regiunii pentru un viitor mai verde.

Cea de-a zecea ediție a ghidului evidențiază progresele și inovațiile tehnologice în ceea ce privește producția și stocarea energiei electrice din surse regenerabile de energie (RES-Electricity – electricity from renewable energy sources). Ghidul include, de asemenea, o secțiune cuprinzătoare privind contractele de cumpărare energie (PPAs – Power Purchase Agreements) și introducerea recentă a contractelor pentru diferență (CfD – Contracts for Difference) în anumite țări, facilitând accesarea finanțării proiectelor de energie electrică din surse regenerabile în întreaga regiune. Acest ghid își propune să susțină creșterea investițiilor în regiunea CEE/SEE, oferind o prezentare detaliată a legilor și reglementărilor relevante.

„Cu fiecare ediție a Ghidului nostru, ne propunem să sprijinim părțile interesate prin cunoașterea și înțelegerea peisajului juridic al energiei regenerabile din regiune. Această resursă cuprinzătoare sprijină luarea deciziilor în cunoștință de cauză, promovând un viitor energetic durabil și sigur”, declară Bryan Jardine, Managing Partner al biroului Wolf Theiss din București, co-coordonator al Grupului pentru Industria Energetică din cadrul Wolf Theiss.

Autorii capitolului românesc al Ghidului Wolf Theiss „Generarea de energie electrică din surse regenerabile” 2024 sunt Partener Bryan Jardine, Counsel Adina Aurel și Senior Associate Vladimir Plugărescu.

Descărcați o copie gratuită a Ghidului RES de pe site-ul Wolf Theiss aici.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 390 avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii locale și internaționale din domeniul industrial, de producție, comerț, distribuție și servicii, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții cuprinzătoare și constructive orientate spre afaceri pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

Un material Legal Marketing

viewscnt
Afla mai multe despre
wolf theiss
energie electrică