Alitalia, învinsă de cursele low cost pe piața românească. Compania a anunțat agențiile de turism că renunță să mai zboare din România

Alitalia, învinsă de cursele low cost pe piața românească. Compania a anunțat agențiile de turism că renunță să mai zboare din România
scris 6 ian 2017

Compania aeriană Alitalia a anunțat agențiile de turism românești pe 28 decembrie anul trecut, printr-un e-mail sec, că de la 1 februarie 2017 anulează zborurile de la și către București-Otopeni. Reprezentanții agențiilor de turism spun că Alitalia, cu 12 zboruri pe săptămână spre Roma, a pierdut lupta cu companiile low cost, care operează împreună 26 de zboruri săptămânale pe această destinație.

Potrivit datelor furnizate Profit.ro de către Eximtur, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, în prezent, între București și Roma sunt operate următoarele zboruri non-stop (directe, fără escală) pe săptămână: Alitalia 7+5, Tarom 3, Ryanair 7+5, Blue Air 7, Wizz Air 7.

"Alitalia ne-a anunțat oficial că renunță la operarea în România de la 1 februarie", a declarat pentru Profit.ro Romulus Crăciun, director zonal al Eximtur pentru sudul României.

Paravion: Românii care vor să-și petreacă Revelionul la peste 30° plătesc, în medie, 1.300 de euro de persoană CITEȘTE ȘI Paravion: Românii care vor să-și petreacă Revelionul la peste 30° plătesc, în medie, 1.300 de euro de persoană

Și Remus Vișan, directorul general al Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, a confirmat pentru Profit.ro că Alitalia a anunțat oficial că va renunța să mai zboare în România de la 1 februarie. El a adăugat că, din câte știe, Alitalia își va anula peste 150 de zboruri București-Roma pentru care fuseseră deja vândute bilete. Compania urmează să returneze banii pe bilete celor care au apucat deja să cumpere pentru călătorii care ar fi urmat să înceapă după 1 februarie.

"Este presiunea venită din partea low cost-urilor. Alitalia nu a putut să coboare prețurile, biletele fiind mai scumpe la ei decât la companiile low cost cu 20-25% sau chiar dublu. De obicei erau diferențe de minimum 25-30%", a mai spus directorul Paravion.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alitalia
retragere
romania