Wizz Air a transportat în România 5,5 milioane de pasageri în 2016, în creștere cu 23%

Wizz Air a transportat în România 5,5 milioane de pasageri în 2016, în creștere cu 23%
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2017

Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieței transportului aerian de pasageri din România, a transportat peste 5,5 milioane de pasageri la nivel național în 2016, o creștere de 23% față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat joi compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Wizz Air a deschis două noi baze pe parcursul anului trecut, la Iași și la Sibiu, și a adăugat două noi aeroporturi, Satu Mare și Suceava, rețelei din România, care este acum compusă din zece aeroporturi, scrie News.ro.

Pentru acest an, compania a anunțat deja adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca și Craiova, precum și inițierea a 15 rute noi către 9 țări din România.

Anul acesta, operatorul aerian va avea 22 de aeronave la bazele din România, inclusiv 5 aparate de zbor Airbus A321 cu 230 de locuri, și va ajunge la 750 de angajați.

Rețeaua de zbor Wizz Air din România este alcătuită în prezent din 133 de rute, inclusiv o cursă internă între București și Cluj-Napoca.

“2016 a fost un an excepțional pentru Wizz Air. Ne-am menținut poziția solidă de lider și cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est. (...) Modelul nostru eficient, ultra low-cost, ne va permite să ne continuăm creșterea importantă și să extindem constant rețeaua pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pasagerilor”, a declarat directorul executiv al Wizz Air, Jozsef Varadi.

În total, Wizz a transportat 23 de milioane de pasageri în 2016, în creștere cu 19% față de anul anterior, la nivel european.

La finalul anului trecut, compania conecta 134 de destinații din 40 de țări, cu un total de 519 rute la vânzare.

Pe piața din România, principalii concurenți ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair și Lufthansa.

Compania aeriană Blue Air a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un număr record de 2,62 milioane pasageri, cu 73% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2015, potrivit informațiilor trimise de companie la solicitarea News.ro.

Blue Air rămâne, astfel, a doua companie din România din punctul de vedere al numărului de pasageri, după Wizz Air, care a anunțat că a ajuns la peste 4 milioane de pasageri transportați în primele nouă luni din 2016.

Pe poziția a treia se află compania de stat Tarom, cu 1,9 milioane de pasageri în perioada ianuarie-septembrie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air