Bucovală vrea să cumpere hotelul Victoria din Mamaia, scos la vânzare cu 6 milioane de euro

Bucovală vrea să cumpere hotelul Victoria din Mamaia, scos la vânzare cu 6 milioane de euro
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 14 mar 2016

Unul dintre cei mai mari hotelieri de pe litoral, Nicolae Bucovală, care deține patru structuri de cazare, dintre care una în Mamaia și trei în Eforie Nord, vrea să cumpere hotelul Victoria din Mamaia, scos la vânzare de proprietari cu 6 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Surse din piața hotelieră de pe litoral spun că proprietarii italieni ai hotelului Victoria l-au scos la vânzare cu 6 milioane de euro, iar unul dintre cei interesați să cumpere este Nicolae Bucovală, care însă nu este dispus să plătească suma cerută. Amplasat pe faleza stațiunii Mamaia, hotelul are 322 de camera duble și 8 apartamente clasificate la trei stele. Din 2013 acesta funcționează în regim all inclusive.

Andreea Peteanu, directorul hotelui, confirmă că acesta este de vânzare, însă refuză să dea detalii despre suma cerută de proprietari. Ea nu discută nici despre motivele pentru care italienii vor să se despartă de hotel.

Contactat de Profit.ro, Nicolae Bucovală a confirmat și el că ar vrea să cumpere hotelul, însă nu a dorit să comenteze referitor la prețul pe care e dispus să-l ofere. "Aș fi interesat să cumpăr acest hotel", a spus el.

\ CITEȘTE ȘI "Puiu" Popoviciu renunță la afacerile pe litoral și scoate la vânzare hotelul Neptun

Bucovală este președintele Patronatului Mamaia și unul dintre cei mai mari investitori de pe litoral. El deține hotelul Tomis din Mamaia și a cumpărat în urmă cu câțiva ani complexul Steaua de Mare din Eforie Nord, format din trei hoteluri. Bucovală a plătit atunci 4 milioane de euro către BCR, care cu șase ani în urmă îl executase silit pe fostul proprietar al complexului, Triță Făniță. După achiziție, omul de afaceri a investit mai mult de zece milioane de euro în Steaua de Mare.

Victoria nu este singurul hotel de pe litoral scos la vânzare. Josef Goschy vrea de mulți ani să vândă complexul Amfiteatru, Panoramic, Belvedere din Olimp, dar suma cerută pe el, 23 de milioane de euro, li se pare uriașă celor interesați să cumpere. Și "Puiu" Popoviciu vrea să vândă hotelul Neptun și cere pe el 7 milioane de euro, iar hotelurile Parc și Ambasador din Mamaia, deținute de copiii unui fost viceprimar al Constanței, Aurel Burnaru, au fost scoase pe piață cu 12 milioane de euro, respectiv 10 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
vanzare
mamaia
bucovala