EXCLUSIV CONFIRMARE Iustinian Belghir pleacă din postul de General Manager al Glovo România&Moldova. A doua plecare de la vârful companiei în mai puțin de 3 luni UPDATE

EXCLUSIV CONFIRMARE Iustinian Belghir pleacă din postul de General Manager al Glovo România&Moldova. A doua plecare de la vârful companiei în mai puțin de 3 luni UPDATE
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 apr 2023

Iustinian Belghir va pleca din postul de General Manager al Glovo România&Moldova, de la 1 mai. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Informația, anunțată ieri de Profit.ro și negată inițial de cei implicați, a fost confirmată acum pentru Profit.ro de către reprezentanții companiei.

Potrivit surselor Profit.ro, Alexandra Dinovici va prelua, interimar, postul de General Manager al Glovo România&Moldova. Ea ocupă poziția de Director South Romania în cadrul Glovo.

UPDATE 12.04.2023, ora 20.45

"Începând cu luna mai voi părăsi poziția de Director General al Glovo România și Moldova, după aproape 3 ani petrecuți în companie. Decizia este una personală, pe viitor doresc să mă implic într-o serie de proiecte în afara companiei. Compania Glovo rămâne dedicată pieței din România și va continua planurile de dezvoltare la nivel local. Continuitatea poziției de management local va fi asigurată interimar de Alexandra Dinovici, manager cu experiență de peste 10 ani în companii multinaționale", a declarat pentru Profit.ro Iustinian Belghir. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Startup-ul spaniol Glovo este operatorul platformei omonime de livrări rapide la domiciliu, care a intrat în România în mai 2018, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro.

EXCLUSIV FOTO Celebrul lanț american de restaurante Chuck E. Cheese a pus România în stand by CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Celebrul lanț american de restaurante Chuck E. Cheese a pus România în stand by

Belghir a fost numit General Manager pentru piețele din România și Moldova în iunie 2022, după ce anterior a lucrat, la Glovo, ca Partners&Brand Director Southeast Europe (septembrie 2021-iunie 2022) și Head of Commercial Southeast Europe (august 2020-august 2021).

Belghir a mai lucrat și la lanțul de clinici Dr.Leahu, Ecosolaris, Alior Bank, eMAG.

La începutul acestui an, Victor Răcariu a demisionat din poziția de Regional Managing Director al Glovo, cum a anunțat atunci Profit.ro. El a părăsit efectiv poziția în urmă cu trei zile.

FOTO Transilvania Investments pune la vânzare 10 hoteluri de pe litoral CITEȘTE ȘI FOTO Transilvania Investments pune la vânzare 10 hoteluri de pe litoral

El a condus operațiunile din România ale Glovo imediat după intrarea pe piața locală, în intervalul aprilie 2018 - mai 2022, fiind și avansat în poziția de Regional Managing Director South East Europe, pentru piețele din România, Bulgaria, Serbia, Croația, Moldova, Bosnia, Muntenegru, Slovenia.

Anterior experienței Glovo, Răcariu a fost Chief International Officer eMAG în cadrul Fashion Days Group.

În România, principalii concurenți ai Glovo au rămas estonienii de la Bolt Food și românii de la Tazz by Emag, după ce Uber Eats și Takeaway.com (Just Eat Takeaway) s-au retras de pe piața românească a livrărilor.

Recent, Glovo a preluat Foodpanda România cu tot cu cei 236 de angajați ai acesteia, reprezentând personalul Foodpanda și Pandamart (entitatea care a operat magazinele proprii ale Foodpanda). Glovo a oferit posturi noi pentru 147 de angajați de la fosta Foodpanda, restul de 89 de oameni fiind disponibilizați, cei mai mulți din pozițiile de call center.

viewscnt
Afla mai multe despre
glovo
racariu