FOTO Instagram lansează în România o modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor

FOTO Instagram lansează în România o modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2022

Meta lansează în România o nouă modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe Instagram. De acum, când cineva dorește să-și editeze data nașterii pe Instagram i se va solicita să-și verifice vârsta în unul dintre cele două moduri: să încarce actul de identitate sau să încarce un selfie video.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Vârsta minimă pe Instagram este 13 ani.

De mulți ani Meta solicită utilizatorilor să declare data nașterii atunci când își fac un cont pe Instagram - iar de anul trecut, persoanele care nu au furnizat inițial aceste date au fost rugate să o facă pentru a putea utiliza în continuare Instagram. Accesul la aceste informații este important pentru Meta deoarece astfel le pot asigura utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă pe Instagram - una potrivită vârstei lor, arată Hotnews.

ULTIMA ORĂ Planul de redresare al Vivre Deco - schimbă sistemul de vânzare și taie puternic din costul lunar de marketing CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Planul de redresare al Vivre Deco - schimbă sistemul de vânzare și taie puternic din costul lunar de marketing

Înțelegerea vârstei utilizatorilor de internet este o provocare complexă, chiar și la nivelul întregii industrii, dar pe care Meta se concentrează de ceva timp. La nivel de industrie se încearcă găsirea de noi modalități de verificare a vârstei unui utilizator atunci când nu are un act de identitate (așa cum mulți oameni, inclusiv adolescenți, nu au), iar anunțul de astăzi este o parte importantă a acestui efort.

De acum, când cineva dorește să-și editeze data nașterii pe Instagram i se va solicita să-și verifice vârsta în unul dintre cele două moduri:

1) să încarce actul de identitate; sau

2) să încarce un selfie video – aceasta este o nouă tehnologie care estimează vârsta pe baza trăsăturilor faciale

Startup-ul românesc ZoidPay și-a asigurat un angajament de investiții de 75 milioane dolari de la grupul GEM, cu sediul în Bahamas și un portofoliu de 3,4 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Startup-ul românesc ZoidPay și-a asigurat un angajament de investiții de 75 milioane dolari de la grupul GEM, cu sediul în Bahamas și un portofoliu de 3,4 miliarde dolari

Pentru a face acest lucru, Instagram colaborează cu compania Yoti, care folosește apoi învățarea automată pentru a obține o estimare a vârstei persoanei. Yoti este verificat de Age Check Certification Scheme, principalul furnizor de verificare a vârstei pentru mai multe industrii din întreaga lume și a fost susținut public de experți, precum autoritatea de reglementare din Germania KJM.

Dacă utilizatorul optează pentru înregistrarea unui video, acesta va fi trimis doar către Yoti. Tehnologia Yoti estimează apoi vârsta pe baza trăsăturilor feței și trimite această estimare. Apoi atât Meta, cât și Yoti șterg imaginea. Tehnologia nu recunoaște identitatea utilizatorului, ci doar vârsta.

FOTO Instagram lansează în România o modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
varsta