Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Iulian Motoi, Managing Partner al Elian Solutions

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Iulian Motoi, Managing Partner al Elian Solutions
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2016

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Articole de presă citite în ultima perioadă de Iulian Motoi, Managing Partner al Elian Solutions.

Am citit deja cum marile afaceri au pornit dintr-un garaj (Microsoft, Google), dintr-o cameră de  cămin (Facebook), din sufragerie (LinkedIn). Ce le-a adus succesul până la urmă? Pe lângă o idee bună și multă muncă, cred că factorul principal care a pus roțile în mișcare a fost încrederea că se poate, urmată, bineînțeles, de perseverență și un gram de nebunie, mai ales atunci când ideea este una inovatoare. Să te canalizezi pe o idee pe care o consideri inovatoare  este un risc mare pe care ți-l asumi la început de afacere, dar cred cu tărie că de fapt acesta plusvaloarea a unei idei noi este o garanție a succesului.  

Crowdfund Investment – Crowdcube Says Agreed Performance Measures Essential As Industry Matures” - link (forbes.com)

(Un studiu de caz deosebit de interesant despre perfecționarea structurilor de crowdfunding și măsurarea rezultatelor pentru investitori, ce își propune să scadă reticența acestora față de parteneriatele prin crowdfunding. Cât prinde genul acesta de parteneriat în România? Destul de puțin, momentan, deoarece există reticență de ambele părți. Pe de o parte sunt antreprenorii români care se implică emoțional atât de mult în business-ul pe care îl dezvoltă încât nu pot avea încredere în acest tip de parteneriat de teamă că își vor pierde controlul și afacerea. Pe de altă parte sunt investitorii care nu au încredere că banii investiți se vor întoarce cu profit)


The Potential and Perils of Title III Crowdfunding” - link (forbes.com)

(Tot pe subiectul crowdfunding-ului avem un articol ce discută despre potențialul, dar și punctele slabe ale acestui tip de investiție. Mă interesează acest subiect și din punctul de vedere al business-ului pe care îl dezvoltăm (Elian Solutions), unde am analizat în repetate rânduri rezultatele pe care anumite companii le pot avea prin optimizarea operațiunilor investind într-un sistem ERP, dar care totuși nu dispun de fondurile necesare pentru a face această investiție. Atunci când vorbim despre o creștere a afacerii cu până la 30%, consider crowdfunding-ul o soluție inteligentă pentru a avansa afacerea la un alt nivel)

 

A Crowdfunding Campaign Tries to Save Greece” - link (nytimes.com)

(Un material amuzant, dar care ne arată că totul este posibil, prezintă campania de crowdfunding pentru salvarea unei țări prin care s-au strâns aproape 2 milioane de euro pentru „salvarea” Greciei. Inițiatorul ei a fost un user al platformei Indiegogo pe nume Thom Feeney, un tânăr de 29 de ani care lucrează într-un magazine de pantofi din Marea Britanie. Chiar dacă campania nu și-a atins nici pe departe obiectivul, a avut un rol important în a ne arăta potențialul acestui timp de platformă)

 

''Why Every Company Is A Tech Company (And How To Use This To Your Advantage'' - link (forbes.com)

(Tehnologia este foarte prezentă în viața noastră și toți suntem de acord că a devenit indispensabilă, practic nu ne putem imagina viața fără ea. Și atunci se pune întrebare: de ce afacerea noastră ar performa fără tehnologie? Un articol interesant despre modul în care putem crește o companie, indiferent de domeniul de activitate, cu ajutorul tehnologiei)

 

''The Case For Becoming A Data-Driven Entrepreneur'' - link (forbes.com)

(Unul dintre cele mai importante beneficii pe care tehnologia le înlesnește este informația, mai precis noțiunea de ”data”. Este epoca Big Data. Accesul la informație, la baze de date, este în strânsă legătură cu tehnologia. Nu poți să rămâi în piață, în business, atât timp cât competiția dă comenzi vocale pe aplicații de BI de rulare rapoarte cu proiecție automată pe telefonul mobil, iar tu ca să afli o margine de vânzare pe o grupă de produse cauți cu orele prin fișiere excel. În cele câteva ore de căutări, este posibil să pierzi oportunități de business și vânzare)

 

''Five Visionary Tech Entrepreneurs Who Are Changing the World'' - link (nytimes.com)

(Un articol de anul trecut, dar pe care l-am redescoperit de curând și care pune în discuție aspecte importante din viața unui antreprenor. Modul în care privim propria afacere contează foarte mult pentru a construi un business de succes. Lucrurile trebuie privite prin ochii clienților, ai societății în care trăim și, dacă reușim să identificăm nevoia/problema, să fim onești în a găsi soluția, cu siguranță nu ai cum să dai greș)

Iulian Motoi a pornit pe drumul antreprenoriatul acum mai bine de 8 ani, iar în prezent conduce, în calitate de Managing Partner, propria companie de optimizare și implementare a soluțiilor de gestiune a resurselor companiilor (ERP), Elian Solutions. După o perioadă în care a lucrat pe zona de implementare pentru un integrator de soluții IT&C, Iulian a decis, în anul 2008, să își deschidă propriul business de implementare soluții ERP.

Elian Solutions este Microsoft Gold Partner și implementează sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV pentru diverse nișe de business, printre care imobiliare, producție, distribuție, agricultură și altele. Printre clienții companiei se numără Producton, Intersnack, Riso Scotti, Fabryo, Tonerfill, Donauland, Total Waste Recycling, Hengl Romania, Zelmer, Braun Avitum, Turck, Romcontrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor