Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Simona Scutaru, Bucharest Site Leader&HR Country Manager, Federal-Mogul Motorparts

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Simona Scutaru, Bucharest Site Leader&HR Country Manager, Federal-Mogul Motorparts
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2017

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Articole de presă citite în ultima perioadă de Simona Scutaru, Bucharest Site Leader&HR Country Manager, Federal-Mogul Motorparts

"Volatility, Uncertainty, Complexity and Ambiguity (VUCA) Paradigm for Leadership" - link (managementstudyguide.com)

(Contextul în care mediul de afaceri operează, marcat de globalizare și evoluția exponențială a tehnologiei, se caracterizează prin ceea ce este cunoscut sub numele de principiul VUCA - Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity (volatilitatea, incertitudinea, complexitatea și ambiguitatea). Articolul prezintă câteva provocări cărora liderii trebuie să le facă față în acest mediu imprevizibil. Ei trebuie să renunțe la abordarea liniară a rezolvării problemelor, bazată pe șabloane, și să găsească soluții inovatoare. Mai mult, în ziua de azi, profitul nu înseamnă automat succes. Devine important și modul în care acest profit este realizat, acea „licență socială de a opera” (social license to operate).

"8 Brilliant Hiring Philosophies from Famous Leaders" - link (businessnewsdaily.com)

(Articolul prezintă într-un stil ușor de parcurs unul dintre aspectele relevante ale procesului de recrutare, și anume atragerea celor mai buni angajați, acel tip A definit în literatura de specialitate. Evident, fiecare organizație caută un anumit tip de candidat în funcție de specificul ei, însă sunt câteva elemente comune atunci când este vorba de identificarea talentelor. Un articol care ne face să privim din altă perspectivă paradigma „supra-calificat”.)

"4 Ways Employers are Using Corporate Social Responsibility To Recruit Millennials" - link (entrepreneur.com)

(Generația Y sau Millennials reprezintă deja în multe țări principala categorie a forței de muncă disponibile. Deși companiile încearcă permanent să își îmbunătățească modul în care interacționează cu aceasta în scopul de a o atrage și mai ales reține în organizație, vă propun un articol care abordează o modalitate mai puțin cunoscută de motivare a acestui tip de angajați)

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) este un furnizor de top de produse și servicii la nivel global, pentru producătorii și service-urile pentru vehicule și echipamente de pe piețele automotive, vehicule ușoare, medii și comerciale de mare capacitate, maritime, feroviare, aerospațiale, producției de energie și industriale. Produsele și serviciile companiei sunt axate pe eficientizarea consumului de combustibil, reducerea emisiilor și îmbunătățirea siguranței vehiculului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor